Serviciile IPTV vor atinge un castig de 14 miliarde de dolari (9,1 miliarde euro) in 2012, fata de 694 de milioane de dolari (452 milioane euro), cat se inregistra in 2007, conform analizei realizate de Strategy Analytics, citata de eMarketer.

IPTV-ul nu reprezinta tocmai televiziune prin Web, fiind receptat, de obicei, printr-o retea inchisa de Internet si prin conexiune la televizor, nu printr-o retea publica sau o conectare la calculator.

Popularitatea televiziunii prin Internet devine tot mai proeminenta datorita conexiunii rapide care exista actual. Companiile AT&T si Verizon ofera servicii de IPTV utilizatorilor sai, prin intermediul fibrei de Internet.

Furnizorii de servicii Internet sunt incantati sa ofere clientilor mai mult decat o conexiune la Internet prin cablu, incluzand, astfel, serviciile IPTV in factura de plata lunara a acestora.

“Cei mai importanti jucatori din Statele Unite au obtinut o masa critica de utilizatori in 2007”, afirma Ben Piper, director de strategie al serviciilor de retea prin cablu la Strategy Analytics.

Marketerii pot profita de pe urma acestui serviciu, pentru a targeta reclame in cadrul IPTV, operatie similara cu cea a targetarii reclamelor din mediul online.

Statele Unite si Canada se asteapta sa se faca inscrieri la serviciul IPTV la nivel global. Pana la sfarsitul anului 2013 se vor inregistra 90 de milioane de inscrieri la serviciul IPTV in intreaga lume, comparativ cu 13,5 milioane de inscrieri cat existau anul trecut, confirma studiul ABI Research realizat in martie 2008.

“Serviciile de acest tip vor creste, indeosebi in America de Nord si pe pietele emergente”, a declarat Cesar Bachelet, senior analyst la ABI Research.

Televiziunea furnizata prin retelele de Internet este activa in vestul Europei inca din 1999. Franta este una din tarile in care acest serviciu are un mare impact si este foarte utilizat, datorita penetrarii mari pe care o inregistreaza conexiunile prin cablu, potrivit eMarketer.

De asemenea, unele dintre tarile in care IPTV-ul va creste vertiginos, marindu-si numarul de utilizatori, sunt Germania si Marea Britanie, releva studiul efectuat de ABI.

Adoptarea IPTV-ului este ingreunata de probleme ce tin de slaba conexiune la Internetul prin cablu pe pietele din Asia si Pacific, conform eMarketer.

IPTV este folosit, in primul rand, pentru a oferi servicii duplicat sau care depasesc caracteristicile si functionalitatea serviciilor CATV sau transmiterea directa prin sateliti, realizandu-se prin intermediul unei retele IP.

In Romania, IPTV-ul a cunoscut o perioada de pionierat, iar iNES GROUP a fost primul furnizor care a oferit si promovat acest tip de serviciu. Anul 2007 a fost unul bun pentru divizia de IPTV a grupului Ines, in opinia lui Radu Rusu, Operation Manager pentru Ines IPTV, cu cresteri de 200%. In 2008 piata isi va mentine acelasi ritm de crestere pe plan local, a declarat Radu Rusu, pentru Wall-Street, intr-un interviu anterior.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri