Consiliul director al Take Two Interactive Software, publisher-ul jocului \'\'Grand Theft Auto\'\', i-a sfatuit pe actionarii companiei sa respinga oferta de achizitie de doua miliarde de dolari, inaintata de Electronic Arts, spunand ca suma de 26 de dolari pe actiune nu este suficienta, relateaza New York Times.
Pretul oferit de EA pentru o actiune “subevalueaza substantial” valoarea companiei si compenseaza inadecvat actionarii pentru investitiile facute in francizele companiei, care includ peste 20 de branduri, sunt de parere oficialii Take Two Interactive Software.

Strauss Zelnick, presedintele Consiliului Director al Take Two Interactive a declarat ca, inca de anul trecut, principala sarcina a celor din consiliul director si a echipei de management a devenit maximizarea valorii actiunilor.

“Inca de atunci (n.r. anul trecut) ne-am mentinut focalizati pe aceast scop si ramane in continuare principiul de baza in jurul caruia luam toate deciziile care vizeaza Take Two. Consiliul nostru director a stabilit in unanimitate ca oferta facuta de EA nu aduce o valoare suficienta (a actiunilor) si a fost lansat intr-un moment oportunist care sa capteze valoarea viitorului Grand Theft Auto IV, in detrimentul actionarilor nostri”, a concluzionat Zelnick.

Consiliul director al Take Two preconizeaza ca intregul potential comercial al jocului nu va fi evident decat dupa lansare.

Publisherii jocului Grand Theft Auto au declarat ca analizeaza alternative prin care sa maximizeze valoarea actiunilor, lucru ce s-ar putea realiza si prin fuziunea cu Electronic Arts sau cu alta companie., ramand totusi independent.

Take Two amana, insa, orice plan de fuziune sau achizitie pana pe 29 aprilie, data la care este programata lansarea jocului ''Grand Theft Auto IV”, unul dintre cele mai populare titluri lansate de companie, dar si una dintre cele mai bine vandute francize din industria jocurilor video.

“Cu unul dintre cele mai puternice potofolii de proprietate intelectuala din domeniu, cu o echipa creativa si de business excelenta si un plan de revitalizare care incepe sa dea rezultate, Take-Two are o pozitie unica pentru a ridica valoarea actiunilor intr-o industrie care inregistreaza cele mai mari rate de crestere din orice mediu de divertisment. Lucram efectiv la un proces de revizuire a tuturor optiunilor valabile pentru maximizarea acestei valori, fie ca o companie independenta, fie in combinatie cu terte parti si suntem deschisi pentru discutii informale incepand de acum”, a mai precizat Zelnick.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri