Yahoo Inc pare ca isi joaca cele mai importante doua carti din momentul in care a anuntat posibile acorduri cu AOL si Google, insa nu a schimbat parerea analistilor de pe Wall Street ca Microsoft va fi, in cele din urma, compania care va prelua Yahoo, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Yahoo a anuntat miercuri ca a desfasurat un test pentru a trece serviciul de cautare pe internet sub controlul Google Inc. Sursele au sustin ca testul face parte din planul unei aliante intre Yahoo cu AOL, parte a grupului Time Warner Inc, in locul Microsoft Corp. Insa cu cateva ore mai tarziu, cea mai mare companie de software din lume a eclipsat anuntul Yahoo, cand New York Times a anuntat ca News Corp se afla in discutii cu Microsoft pentru a se alatura ofertei de 42,3 miliarde dolari.

"Toata lumea exploreaza doar. Cea mai buna optiune este de a accepta oferta Microsoft", a declarat un analist din cadrul Thrivent Financial, Mike Binger, care detine mici participatii in cadrul Yahoo si Microsoft.

Binger considera ca o alianta intre Yahoo si AOL nu are niciun sens. "Vad Yahoo ca pe o marca matura, in timp ce AOL este o marca in declin", a mai spus acesta.

Din 31 decembrie, Thrivent Financial detine aproximativ 1,5 milioane de actiuni Yahoo, echivalentul a 0,11% din capital, si 6,3 milioane de actiuni Microsoft (circa 0,07% din capital), potrivit rapoartelor autoritatilor de reglementare.

O sursa apropiata conducerii Yahoo a declarat pentru Reuters ca directorii companiei se intrunesc de trei ori pe saptamana pentru a discuta oferta Microsoft si alternativele. O alta sursa avizata a spus ca o decizie majora va fi luata numai dupa publicarea rezultatelor trimestriale, pe 22 aprilie.

Oferta in numerar si actiuni inaintata de Microsoft evalueaza in prezent Yahoo la 29,33 dolari/actiune, oferta pe care compania de internet o respinge, ca fiind prea mica. Inainte de ziua de miercuri, Yahoo parea lipsita de alte alternative si Microsoft a ameninta ca va cobori valoarea ofertei daca aceasta nu este acceptata in termen de trei saptamani, pana pe 26 aprilie.

Yahoo se apropie de un acord cu Time Warner pentru o fuziune cu AOL, excluzand operatiunile de acces la internet prin retele de telefonie, au anuntat miercuri surse avizate.

Un acord ar evalua AOL la 10 miliarde dolari, Time Warner urmand sa contribuie cu numerar in schimbul a 20% din compania mixta rezultata. Yahoo ar folosi numerarul si alte fonduri pentru a rascumpara actiuni in valoare de mai multe miliarde dolari, la un pret intre 30 si 40 dolari/actiune, potrivit surselor.

"Structura afacerii cu AOL ar putea sa fie pentru investitori chiar mai putin atractiva decat oferta Microsoft", a declarat un analist din cadrul Jefferies & Co, Youssef Squali. "Credem ca o achizitie “curata” a Yahoo de catre Microsoft este cel mai probabil scenariu", a adaugat acesta.

Un analist din cadrul UBS, Heather Bellini, a fost de parere ca managementului Yahoo ii va fi greu sa ii convinga pe actionari ca aceasta alternativa este mai buna decat acordul propus de Microsoft.

"Chiar daca actiunile vor fi rascumparate la un pret de peste 35 dolari/actiune, cotatia va scadea probabil dupa ce procesul de rascumparare va lua sfarsit", a mentionat Bellini, intr-un raport.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri