eBay a afisat o crestere a profitului net trimestrial de 22%, depasind media estimarilor Wall Street, pe fondul schimbarii metodei de evaluare a preturilor, care a majorat numarul de inscrieri la licitatiile pe internet si a sustinut cresterea veniturilor, scrie Reuters.
Compania a urcat de asemenea tinta de venit pentru 2008, insa actiunile nu s-au apreciat semnificativ, in contextul in care directorii companiei au anuntat ca incetinirea economica din State Unite si Marea Britanie a redus cererea si ca, la sfarsitul trimestrului, persoanele care licitau erau mai putin inclinate sa cumpere.

"Chiar daca majoram previziunile pentru acest an, ramanem prudenti in legatura cu mediul economic", a declarat pentru investitori directorul financiar Bob Swan, in cadrul unei conferinte ce a urmat raportului de miercuri.

"Am observat o diminuare a inclinatiei clientilor catre cumparare la sfarsitul primului trimestru", a spus Swan.

Profitul net din primul trimestru al anului a crescut la 459,7 milioane dolari, echivalent cu 34 centi/actiune, sustinut de rascumpararea a 3% din actiuni, comparativ cu nivelul de anul trecut, de 377,1 milioane dolari sau 27 centi/actiune. Veniturile au avansat cu 24%, la 2,19 miliarde dolari.

eBay a majorat estimarea de crestere in 2008 cu 2-3 puncte procentuale fata de luna ianuarie, stabilind tinta profitului net la 8,7-9,0 miliarde dolari.

"In cele din urma, schimbarea preturilor instituita in februarie incepe sa aiba efectul dorit", a declarat un analist din cadrul Jefferies &Co, Youssef Squali. "Sustinerea pe termen lung a acestor beneficii, peste urmatoarele cateva trimestre reprezinta acum marea intrebare", a adaugat acesta.

Excluzand termenii unici, eBay a afisat un profit de 562 milioane dolari, 42 centi/actiune, fata de 460 milioane dolari, 33 centi/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut. Compania a cheltuit 1 miliard dolari pentru rascumpararea de actiuni.

Profiturile au depasit estimarea medie a analistilor cu 3 centi/actiune, atat in profitul net cat si excluzand termenii unici.

Venitul net pentru pietele de baza a crescut cu 19%, la 1,48 miliarde dolari. PayPal, serviciul online de plati, a inregistrat o crestere de 32%, la 582 milioane dolari.

Veniturile inregistrate de serviciul de telefonie prin internet Skype au fost de 126 milioane dolari, in urcare cu 61%. Skype a adaugat 33 milioane de noi utilizatori la nivel mondial, ajungand la 309 milioane clienti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri