LG Electronics Romania, filiala locala a producatorului sud corean de telefoane mobile si componente electronice LG Electronics, vizeaza, pentru anul 2008, o cifra de afaceri de 140 de milioane de euro, in crestere cu 35% fata de anul precendent, si o cota de piata agregata de 13%, potrivit presedintelui companiei, Han Khyu. Potrivit oficialului, Romania se plaseaza, in functie de venituri, pe locul al doilea inbusiness-ul din regiune, dupa Polonia.
Compania estimeaza o marja operationala de 2%, in crestere de la 1%, valoare inregistrata in 2007. Pentru anul in curs LG Electronics va investi 3,5% din veniturile inregistrate in 2007 ( aproximativ 3,6 milioane euro) in advertising.

Compania a obtinut, anul trecut, o cota de piata de 16% pe segmentul televizoarelor LCD si estimeaza, pana la finele anului, o crestere pana la 22-23% din piata. Monitoarele LCD produse de LG au avut, anul trecut, o cota de piata de 24%, iar in primul trimestru al anului in curs si-au adjudecat 25% din piata. Intreaga piata de LCD TV a crescut cu 82% in primul trimestru, potrivit presedintelui LG Electronics Romania, Han Khyu.

Televizoarele cu plasma marca LG s-au situat pe locul al doilea pe piata din Romania, in 2007, la o diferenta de un procent de Panasonic, cu o cota de piata de 31%. Compania intentioneaza, ca pana la finele anului, sa se pozitioneze pe primul loc pe acest segment de produse, dupa ce plasmele marca LG si-au adjudecat 39% din piata romaneasca in primul trimestru al anului 2008.

Pentru segmentul de Sisteme Audio, compania a anuntat o cota de piata de 23% in 2007, iar pentru microsisteme, LG a fost lider de piata in 2007, cu o cota de 40% (unitati), estimand mentinerea acestei pozitii si in 2008. Pentru sistemele home theater, LG si-a mentinut a doua pozitie in 2007, cu o cota de piata de 22% (unitati), compania urmarind sa obtina prima cota de piata in 2008 pe acest segment.

In primul trimestru din 2008, vanzarile diviziei GSM au crescut semnificativ, brandul LG inregistrand o cota de piata de 10% in luna februarie 2008, ca urmare a unui parteneriat incheiat de companie cu operatorul de telefonie mobila Orange, prin care au fost vandute 51.000 de unitati LG Shine.

LG Electronics Romania mai activeaza si in zona de Digital Storage, unde detine o cota de piata estimata in primul trimestru la 46%, pe segmentul de aparate de aer conditionat, cu o cota de piata de 17% in 2007 si o cota de 20% estimata pentru 2008, dar si pe segmentul de electrocasnice.

Strategia de dezvoltare a companiei pentru anul 2008 se concentreaza pe consolidarea relatiilor cu retailerii, dar si pe orientarea catre produsele premium, a spus Han Khyu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri