Patru furnizori de comunicatii electronice, respectiv AccessNet International, Rartel, Societatea Nationala de Radiocomunicatii si Vodafone Romania, au castigat licitatie pentru instalarea de telecentre in 172 de localitati din mediul rural, a informat Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiilor.
Potrivit Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI), AccessNet International va instala 150 de telecentre in localitati din 31 de judete, Rartel va instala 19 telecentre in localitati din 14 judete, Societatea Nationala de Radiocomunicatii va instala un telecentru, iar Vodafone Romania a fost desemnata sa instaleze doua telecentre.

"Costul net al instalarii acestor 172 de telecentre se ridica la 7.568.516,30 lei, suma care va fi acoperita din fondul special pentru serviciul universal gestionat de ANRCTI. In medie, costul total al echipamentelor instalate si al mentinerii in functiune timp de trei ani a unui telecentru, stabilit in urma licitatiei, este de 44.003 lei (aproximativ 12.000 Euro). Costul instalarii legaturilor de acces pentru fiecare localitate difera in functie de tehnologia utilizata si de distanta fata de cel mai apropiat punct al retelei furnizorului desemnat", se precizeaza in comunicatul autoritatii.

Instalarea celor 172 de telecentre va incepe dupa semnarea contractelor, iar primariile au obligatia ca in termen de 15 zile sa puna la dispozitia companiilor desemnate spatiul necesar. De asemenea, furnizorii au obligatia de a instala telecentrele si de a incepe furnizarea serviciilor in termenul precizat prin ofertele declarate castigatoare, termenul fiind de cel mult 120 de zile de la punerea la dispozitie a spatiului.

Telecentrele reprezinta solutia pentru problemele de acces la servicii de comunicatii din comunitatile izolate. In fiecare telecentru exista doua telefoane, doua calculatoare legate la internet si un aparat fax.

Pana in prezent, ANRCTI a organizat licitatii pentru instalarea de telecentre in 633 de localitati, iar 350 de telecentre au fost deja deschise. In urma celor sapte licitatii organizate de ANRCTI in intervalul 2004-2008, sapte operatori au fost desemnati furnizori de serviciu universal si au instalat sau urmeaza sa instaleze telecentre, respectiv AccessNet International (150 de telecentre), Euroweb (un telecentru), Orange Romania (95 de telecentre), Rartel (81 de telecentre), Romtelecom (noua telecentre), Societatea Nationala de Radiocomunicatii (199 de telecentre) si Vodafone Romania (98 de telecentre).

ANRCTI este o institutie independenta de reglementare in domeniul comunicatiilor electronice, comunicatiilor audiovizuale, echipamentelor radio si echipamentelor terminale de comunicatii electronice, inclusiv din punctul de vedere al compatibilitatii electromagnetice, tehnologiei informatiei si serviciilor postale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri