Carl Ichan, important investitor in cadrul Yahoo, a lansat o lupta prin intermediari pentru a forta compania sa redeschida negocierile de preluare cu Microsoft Corp, se arata intr-o scrisoare trimisa companiei de internet joi de catre investitorul miliardar, informeaza Reuters.
Ichan a creat o lista concurenta provizorie de zece membri pentru consiliul Yahoo pentru a determina compania sa accepte o oferta de 33 dolari/actiune, adica 47,5 miliarde dolari, din partea Microsoft.
Microsoft a abandonat brusc oferta de preluare, dupa ce s-a impotrivit pretului cerut de Yahoo. de 37 dolari/actiune.

Ichan a dezvaluit in scrisoare trimisa presedintelui Yahoo, Roy Bostock, ca a achizitionat 59 milioane actiuni si ca a cerut aprobari din partea autoritatilor antitrust, US Federal Trade Comission, pentru a obtine pana la 2,5 miliarde dolari in actiuni Yahoo.

"Este clar pentru mine ca directorii Yahoo au actionat irational si au pierdut increderea actionarilor si a Microsoft", a scris Ichan.

Lista provizorie intocmita de Ichan il includ pe acesta pe langa Frank Biondi, un fost director Viacom si pe Keith Meister, vicepresedinte al Ichan Enterprises.

Mark Cuban, proprietarul echipei de basket Dallas Mavericks si co-fondator al televiziunii HDNet, este si el inclus pe lista Ichan. Cuban este familiar cu linia negocierilor Yahoo dupa ce a vandut Broadcast.com, companiei de Internet in 1999 pentru aproximativ 5 miliarde dolari.

Alti nominalizati sunt Lucian Bebchuk, preofesor de drept, economie si finante in cadrul Harvard Law School, John Chapple, presedinte al Hawkeye Investments si fost director executiv al Nextel Partners, Adam Dell, partener al Impact Venture partners, Edward Meyer, director executiv al Ocean Road Advisors si fost director executiv al companiei de publicitate GreyGlobal Group, Brian Posner, fost director al Clear Bridge Advisors LLC si Robert Shaye, dostul co-director executiv de la new line Cinema al Time Warner Inc.

Microsoft Corp a retras oferta inaintata pentru preluarea Yahoo Inc, dupa ce compania de internet a refuzat propunerea Microsoft de a majora pretul cu 5 miliarde dolari, la 47,5 miliarde.

Oferta Microsoft a fost de 33 dolari/actiune, insa Yahoo nu a coborat nivelul pretului cerut sub 37 dolari/actiune, a declarat directorul executiv Microsoft, Steve Ballmer. Producatorul de software a oferit initial un pret de 31 dolari/actiune, cu peste trei luni in urma.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri