China Telecom si compania mama de stat vor plati peste 14 miliarde dolari pentru a cumpara o retea wireless detinuta de grupul China Unicom, intrand pe piata telefoniei mobile in cadrul primului acord dintr-un amplu program de restructurare a industriei chineze a telecomunicatiilor, scrie Reuters, citat de NewsIn.
Un director din cadrul uneia dintre firmele avizate direct in legatura cu afacerea a declarat pentru Reuters ca grupul China Telecom si compania mama vor plati 100 miliarde yuani (14 miliarde dolari) pentru reteaua Code Division Multiple Access (CDMA), detinuta de grupul din care face parte China Unicom Ltd.

In cadrul unui acord ce urmeaza sa fie publicat, compania mama a China Telecom va plati 60 miliarde yuani, restul urmand sa fie acoperit de unitatea listata, a declarat directorul, cu conditia de a nu fi numit. .

Beijingul a publicat un mult-asteptat plan de restructurare pentru sectorul de telecomunicatii in valoare de mii de miliarde dolari, propunand fuzionarea celor mai mari companii din sector in trei jucatori ce sa ofere servicii complete, in cadrul unui program ce este considerat cea mai mare reorganizare industriala din lume.

In cadrul proiectului, China planuieste sa ofere trei licente pentru servicii mobile 3G de ultima generatie, si a solicitat
o fuziune intre Unicom si Netcom, rivala mai mica a China Telecom.

Analistii sunt de parere ca reorganizarea pe scara larga ar putea oferi oportunitati pentru investitii straine. China Telecom se afla in discutii cu mai multi potentiali investitori strategici, a mai spus sursa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri