Intel si-a propus extinderea pe noi segmente de piata incepand cu sfarsitul anului 2009, printre care cel al microchip-urilor pentru telefoane mobile, pentru a profita de cresterile raportate de firmele din domeniul comunicatiilor, a declarat directorul general al grupului, Paul Otellini.
Otellini apreciaza ca experienta companiei in domeniul procesoarelor pentru PC-uri, segment pe care Intel detine suprematia cu o cota din piata mondiala de 80%, ii poate ajuta si pe noua piata, mai ales ca telefoanele mobile incep sa semene tot mai mult cu calculatoarele.Acesta a declarat ca va fi mai usor pentru Intel sa adauge servicii de voce computerelor mici, decat sa transforme telefoanele mobile in computere.

Compania va lansa primul procesor pentru smartphone la finalul anului 2009, pornind de la modelul actual a microprocesorului cu consum redus de energie, Atom.

Incercarea precedenta a companiei de a intra pe piata dispozitivelor mobile a esuat prin vanzarea diviziei Xscale catre producatorul de semi-conductoare Marvell Technology Group, in anul 2006.

“Aducem un element din zona de computing in piete mai mari, multe dintre ele mai mari decat afacerile cu PC-uri, cel putin ca numar de unitati”, spune Otellini, adaugand ca arhitectura microprocesorului Atom a fost special conceputa pentru dispozitivele de dimensiuni reduse.

Familia de procesoare Atom va permite companiei Intel sa intre pe patru piete diferite in urmatorii ani, fiecare estimata la un potential de 10 miliarde de dolari, potrivit directorului executiv.

Otellini considera ca piata dispozitivelor mobile cu conexiune la internet va creste pana la o valoare anuala de10 miliarde de dolari in cative ani. Acesta a declarat ca Intel asteapta ca noile procesoare sa fie utilizate si aparate electrice ca televizoare, PC-uri ieftine sau alte tipuri de produse.

Intel va prezenta peste 20 de notebook-uri pe arhitectura Atom in aceasta saptamana, la targul de tehnologie din Taiwan, Computex.

Pentru a conecta acesta gadgeturi la internet, Intel foloseste tehnologia WiMax, dezvoltata in Statele Unite de un consortiu care include Intel, Google si trei furnizori principali de televiziune prin cablu, si este condus de un joint-venture format de Sprint Nextel si Clearwire. Oficialul Intel apreciaza tehnologia WiMax isi va mentine avantajul de a aparea mai devreme pe piata in fata tehnologiei 4G (inclusiv LTE-Long Term Evolultion pe care Verizon Wireless, Vodafone si AT&T incearca sa o dezvolte).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri