Telemobil, operatorul de telefonie mobila Zapp, a confirmat contractarea unui credit in valoare de 220 milioane euro la China Development Bank, potrivit Arhivei Electronice de Garantii Reale Mobilizare, baza de date unica la nivel national, care asigura inscrierea garantiilor reale mobiliare si a altor acte juridice.
Compania care opereaza reteaua de telefonie mobila Zapp, a garantat imprumutul cu soldul conturilor sale banacare deschise la Unicredit Tiriac Bank, Raiffeisen Bank si CitiBank, suma maxima garantata in baza contractului de garantie reala mobiliara este 440 milioane euro.

Zapp a castigat licenta pentru dezvoltarea unei retele 3G, care functioneaza in frecventa de 2.100 Mhz, in anul 2006, iar lansarea serviciilor comerciale a fost programata pentru toamna anului 2008. Compania a finalizat lucrarile pentru serviciile 3G in 15 din cele 19 orase care vor avea acoperire pana la sfarsitul lunii iunie din acest an.

Reteaua care urmeaza a fi dezvoltata de Zapp in frecventa de 2100 Mhz va fi dedicata in exclusivitate furnizarii serviciilor de date, in timp ce reteaua existenta in 450 Mhz, care in acest moment furnizeaza atat servicii de date cat si servicii de voce, va fi extinsa. Chris Bataillard, CEO-ul Telemobil, a subliniat faptul ca dezvoltarea a doua retele paralele nu presupune costuri foarte mari, dar a evitat sa declare ce sume a investit compania in acest scop.

Zapp a fost de curand achizitionat de Saudi Oger Ltd, grup care este de asemenea actionar principal al Oger Telecom, lider in servicii de telefonie mobila pe piete in curs de dezvoltare
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri