Mozilla intentioneaza sa stabileasca un nou record mondial prin serviciul Download Day 2008, prin care Firefox 3 va deveni cel mai utilizat browser din lume chiar in ziua lansarii sale, scrie PC World.
Lansarea versiunii Firefox 3 a fost anuntata pentru luna iunie a acestui an, iar noul program este unul imbunatatit in comparatie cu versiunea precedenta a Mozilla, avand elemente inovatoare, aplicatii noi, functii de securitate mai bune, dar si alte unelte care sa usureze accesul la browser.

Firefox 3 este gata si va putea fi descarcat, dupa mai multe luni de dezvoltare, potrivit creatorilor browserului.

Pana in acest moment, compania a descurajat utilizatorii sa treaca la versiunea Firefox 2, care a fost lansata in octombrie 2006, si a beneficiat de 1,6 milioane de descarcari.

In plus, reprezentantii Mozilla declara ca numarul de descarcari al noului serviciu, Firefox 3, il va depasi pe cel al versiunii anterioare, si va atinge 5 milioane de download-uri.

De asemenea, cota de piata a Firefox in luna aprilie a acestui an a fost de 39,1% la nivel global, pe cand cota de piata a Internet Explorer a fost de 54,8%, ceea ce inseamna ca browserul Mozilla castiga teren pe zi ce trece.

Spre comparatie, in 2005, browserul open-source Firefox continua sa castige din cota de piata detinuta de Microsoft Internet Explorer, obtinand mai mult de 8% din piata.

Mozilla concureaza direct cu Microsoft, care a lansat o versiune experimentala a Internet Explorer 8, la Las Vegas, in februarie 2008, gigantul informational incercand sa isi sporeasca prezenta pe Internet prin incercarea de achizitie a grupului Yahoo Inc.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri