Reducerile de preturi la telefoanele mobile, precum si popularitatea de care se bucura acestea datorita tehnologiei 3G de care beneficiaza, determina populatia europeana sa achizitioneze tot mai multe aparate de telefonie mobila, arata un studiu citat de BBC.
Cercetarea releva ca traficul serviciilor de roaming din Europa a crescut in perioada aprilie 2007 – 2008 cu aproximativ 75%.

Totodata, numarul utilizatorilor de tehnologie 3G s-a dublat, iar tarifele la serviciile de roaming au scazut cu pana la 25%, in perioada analizata.

Cifrele mentionate au condus la o marire a pietei europene de telefonie mobila, care a crescut cu 40%, pana la 7 miliarde de euro, conform BBC.

In prezent, exista 112 milioane de utilizatori ai tehnologiei 3G pe piata serviciilor mobile din Europa, ceea ce reprezinta 22,5% din numarul total de utilizatori de pe continent, potrivit GSMA (Asociatia GSM).

Spre comparatie, 18,4% din utilizatorii din Statele Unite si Canada folosesc reteaua 3G.

Studiul s-a desfasurat pe baza chestionarii a 38 de operatori de telefonie mobila din Europa si a descoperit faptul ca pretul mediu pentru descarcarea unor date cu un mb/s era de 5,06 euro la sfarsitul lunii martie a acestui an (pentru zona euro), fata de 5,62 euro, cat costa in 2007.

De asemenea, costul mediu pentru a trimite un mesaj text in timpul calatoriilor prin Europa a scazut cu pana la 18% pe parcursul anului trecut, releva studiul efectuat.

“Ne asteptam ca preturile sa scada in continuare, mai ales in conditiile in care operatorii de telefonie mobila lanseaza tot mai multe oferte de preturi, iar europenii utilizeaza aceste servicii ca un lucru obisnuit al vietii lor”, a declarat Tom Phillips, GSMA.

In unele tari din Europa, serviciile broadband prin telefonia mobila au ajuns sa coste, in momentul de fata, la fel ca cele furnizate de retelele fixe de telefonie, adauga cercetatorii de la GSMA.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri