Grupul italian de telecomunicatii Telecom Italia si Fastweb au ajuns la un acord de cooperare pentru construirea unei retele broadband de noua generatie in Italia, un nou pas ce ar putea reduce presiunile agentiilor de reglementare asupra Telecom Italia, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Cei doi operatori, ce detin retele de banda larga concurente, vor imparti anumite segmente ale retelelor si urmaresc sa evite suprapunerile pentru a construi o noua retea mai rapida si mai economica, au anuntat luni cele doua companii.

Noua retea va avea o capacitate broadband extinsa pentru a transmite un volum mai mare de date.

Acordul face parte din strategia directorului executiv Telecom Italia, Franco Bernabe, de a calma competitorii si agentia italiana de reglementare, Agcom, pentru a evita conflictele legale.

Agcom poarta discutii cu operatorii de telecomunicatii pentru a decide modul in care sa incurajeze concurenta in Italia. Agentia de reglementare ar putea incerca sa ajunga la un acord inainte de a prezenta un raport parlamentului, la mijlocul lunii iulie.

Telecom Italia spera ca atitudinea mai putin combativa ar putea ajuta compania sa obtina unele concesii din partea Agcom.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri