Valoarea bruta provenita din plati de tranzactionarea prin intermediul telefonului mobil pentru a cumpara bunuri va creste de cinci in urmatorii cinci ani, anunta un raport al grupului de cercetare Juniper Research.
Valoarea platilor prin intermediul telefonului mobil pentru bunuri digitale, cum ar fi muzica, bilete si jocuri, si pentru articole fizice cum ar fi cartile, vor depasi 300 de miliarde dolari pe an la nivel global pana in 2013, arata raportul Mobile Payment Markets.

Juniper Research a anuntat ca exista “oportunitati semnificative si imediate” pentru serviciile de plata cu mobilul, sistemele, soft-urile si serviciile de sprijin. Autorul raportului, Howard Wilcox, a adaugat ca retailer-ii trebuie sa se miste repede in ceea ce priveste exploatarea oportunitatilor reprezentate de web-ul telefoanelor mobile.

“Comerciantii din America de Nord si Vestul Europei au inceput sa realizeze potentialul telefoanelor mobile ca un al patrulea canal de pe piata. Retailer-ii ar trebui sa evalueze beneficiile telefoanelor mobile si sa fie constienti de succesul site-urilor ecommerce in vanzarile de pana acum”, a declarat Wilcox.

“Ei trebuie sa se miste repede pentru a exploata oportunitatile existente si trebuie sa se asigure ca mentin facilitarea utilizarii de catre clienti care sunt deja familiarizati cu acest tip de cumparaturi”.

Potrivit raportului, segmentul biletelor va reprezenta mai mult de 40% din valoare tranzactiilor globale pana in 2013 si vor fi reprezentate de utilizarea retelelor de tren, avion si autobuze de catre consumatori, dar si de evenimente sportive si de divertisment.

Extremul Orient si Europa de Vest vor fi regiunile de top pentru platile cu mobilul pana in 2013, reprezentand 60% din valoarea de tranzactii globale de 300 de miliarde de dolari. Analistul a declarat ca Europa de Vest, in platile cu mobilul, este dominata de vanzarile de articole digitale si servicii cu ajutorul SMS-ului, in timp ce in Extremul Orient se fac vanzari de bunuri prin intermediul serviciilor WAP de pe telefonul mobil.

Valoarea totala a platilor prin celulare pentru bunuri digitale si fizice si a serviciilor de trazactii financiare, inclusiv remiterea si platile facute prin intermediul domeniului de comunicatii va ajunge la 587 de miliarde de dolari pana in 2011.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri