Operatorii europeni de telefonie mobila vor stabili reduceri de preturi la roaming-ul pentru SMS, chiar daca nu au luat aceasta decizie pana la 1 iulie, spun analistii citati de Silicon.com
Pe 1 iulie a fost termenul limita stabilit de comisarul european pentru telecomunicatii, Viviane Reding, pentru industria de telefonie mobila de a reduce pretul la roaming pentru SMS-urile expediate in Uniunea Europeana.

Desi operatorii au facut cateva modificari pentru a reduce costurile la roaming, acestia nu au reusit sa faca reduceri voluntare de pret pentru mesajele text, a anuntat un analist al companiei Informa Telecoms & Media.
In ciuda faptului ca Informa a numit aceasta campanie “ultimele minute de alegere a tarifului” de catre operatori, raportul de cercetare a anuntat ca preturile SMS-urilor au crescut cu 75% fata de anul 2006.

Costurile la roaming au scazut in medie cu 20% fata de aceeasi perioada. Analistii spun ca tendinta de scadere va continua pentru ca multi dintre operatori au lansat o serie de oferte.

Angele Stainthorpe, analist cercetator si autoare a raportului Global Mobile Roaming: Operator Strategies and Market Trends, a declarat ca “avand in vedere elanul din spatele legislatiei introduse in acest an, roaming-ul este fara indoiala un candidat important pentru o alta runda de reglementari”.

Stainthorpe a spus ca decizia de taiere a pretului la roaming pentru SMS nu este in interesul financiar al operatorilor deoarece acest segment genereaza venituri destul de mari.

Analistii au estimat ca venitul operatorilor de telefonie mobila provenit din roaming in Uniunea Europeana va fi mai mult decat dublu intre 2008 si 2013, depasind 1,1 miliarde de euro pana la sfarsitul perioadei.

Taxele pe care le percep operatorii de telefonie mobila pentru gestionarea convorbirilor altor retele vor scadea cu 70%, potrivit unui document publicat joi de Comisia Europeana (CE), dar unii dintre operatori au avertizat ca ar putea creste costurile detinerii unui telefon
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri