Dorind sa fie printre primii care vor avea telefonul de ultima generatie iPhone, fanii Apple din Asia au inceput sa formeze cozi in fata magazinelor, cu doua zile inainte de lansarea oficiala a produsului, in timp ce site-urile de profil sunt asaltate cu comenzi.
Astfel, aproximativ 20 de oameni s-au asezat in fata magazinului Softbank Corp din Tokyo, Japonia, pentru a fii primii care vor detine noul produs Apple. Acestia aveau o pancarta pe care era scris “Iubim iPhone”. Japonia este una dintre cele mai avansate piete pentru telefoane mobile, din lume, scrie Reuters, citat de NewsIn.

“Telefonul este atragator pentru ca este un produs Apple”, este de parere Hiroyuki Sano, un tanar de 24 de ani ce a calatorit peste 300 de kilometri pentru a fi primul in rand.

Cei 108 milioane de utilizatori telefoane mobile din Japonia navigheaza deja frecvent pe internet si email prin retelele 3G. Totusi, unii analisti sunt de parere ca noul iPhone nu va prezenta interes pentru utilizatorii principali de telefonie mobila.

Compania de cercetare Enterbrain a declarat ca 6,7 % din cei 1.200 de oameni ce au luat parte la un studiu efectuat in Japonia, vroiau sa cumpere un iPhone imediat. Pentru majoritatea celor chestionati acesta va fi al doilea telefon mobil.

In Hong Kong, compania Hutchison Telecom International a fost luata cu asalt in weekend de peste 60.000 de cereri online. Aceasta a pus in vanzare numai 500 de telefoane.

Patru fani din Noua Zeelanda, echipati cu saci de dormit, sezlonguri si un cort, au format inca de marti seara o coada in fata magazinului Vodafone din Auckland, ce urmeaza sa lanseze vineri primul telefon iPhone 3G din lume.

“Fac toate acestea doar pentru a putea spune ca sunt primul din lume ce detine un astfel de telefon”, a declarat Jonny Gladwell, un student de 22 de ani.

Gladwell marturiseste ca prezenta sa la coada este o urmare a unui pariu intre prieteni. Acestia sunt de parere ca el nu va rezista pana la lansare, iar daca rezista ii vor plati telefonul. Pana atunci, ii aduc mancare si ii iau locul la coada atunci cand are nevoie de toaleta.

Mult asteptatul telefon iPhone 3G va fi disponibil in 22 de tari, incepand de vineri. Acesta are conexiune la Internet mai rapida decat cea a predecesorului sau si suporta aplicatii cum ar fi jocuri sau email. In asteptarea lansarii, actiunile Apple s-au apreciat cu 2,5 %.

Se estimeaza ca produsul va fi vandut in 70 de tari,
pana la sfarsitul anului.

Cu noul sau produs, Apple tinteste catre o piata mult mai mare. Astfel, compania a redus pretul aparatului pentru a creste vanzarile. Vodafone, cel mai mare operator de telefonie mobila din Noua Zeelanda, vinde noul iPhone cu doar 150 de dolari la semnarea unui abonament pe doi ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri