Mult asteptatul gadget mobil iPhone 3G a fost scos pe piata. Lansarea produsului a venit dupa un an si jumatate de zvonuri legate de aparitia acestui nou model de telefon mobil creat de Apple.
De atunci si pana acum s-au nascut mai multe clone ale telefonului iPhone, cele mai multe modele fiind trecatoare, iar industria mobilelor a facut eforturi tot mai mari pentru a mentine ritmul tehnologic impus de producatorul iPhone-urilor, scrie silicon.com.

Desi iPhone-ul reprezinta cu adevarat o revelatie in lumea tehnologica, totusi, exista cateva lucruri care ar putea fi schimbate cu siguranta la iPhone 3G. Silicon.com propune 10 modificari pentru iPhone-ul 3G.

1. Fara tastatura

Touchscreen-ul aparatului mobil 3G este cu siguranta cel mai performant de pe piata, insa acesta nu va ajunge niciodata in geanta oricarei persoane, mai ales daca aceasta este un dactilograf innascut. De exemplu, cei mai multi bloggeri ar apela in mod cert la o tastatura Bluetooth pentru iPhone-ul lor.

2. Camera foto are nevoie de mai multi megapixeli

Camera foto a iPhone-ului are 2.0 megapixeli, ceea ce inseamna foarte putin, comparativ cu alte telefoane mobile care ajung sa aiba un aparat foto puternic, cu o rezolutie de 8 megapixeli. Ar fi de apreciat o rezolutie de cel putin 3 megapixeli si un obiectiv mai bun, cu unghi larg. De asemenea, camera nu beneficiaza de blitz foto, ceea ce inseamna ca fotografiile efectuate nu vor iesi bine daca respectivul cadru este unul intunecat.

3. De ce nu exista optiunea de cut and paste (taie si lipeste)?

Traim in era Internetului, iar viata fara optiunea de cut and paste este echivalenta cu aceea care se rezuma la ideea de a merge la lupta cu o singura arma... Apple afirmase ca va lua in considerare aceasta problema si ca vor incerca sa remedieze situatia, insa acest lucru nu s-a intamplat inca.

4. Nu poti folosi 3G-ul ca si modem

Intr-o epoca a laptopurilor in miniatura si a smartphone-urilor ultradotate, neputinta de a utiliza iPhone-ul 3G ca si modem este in mod evident o rusine, dar si o oportunitate ratata.

5. SMS/MMS

Textele demodate sunt iritante la un iPhone. Spre exemplu, o persoana care si-a cumparat un Samsung Tocco in loc de un exemplar Apple a declarat faptul ca pentru aceia care tasteaza foarte mult, iPhone-ul nu are in componenta sa nici o facilitate.

Folosirea unei versiuni mai cuprinzatoare a tastaturii virtuale, prin intoarcerea telefonului pe partea opusa, va imbunatati si experienta editarii textelor pentru mesaje. Acest lucru nu este insa posibil, utilizatorul avand posibilitatea de a folosi o tastatura de dimensiuni mai mari numai atunci cand navigheaza pe Internet.

In plus, telefonul nu beneficiaza de functia MMS.

6. Unde este camera video?

Cu un asemenea ecran, este pacat ca iPhone-ul nu poate fi utilizat decat pentru a viziona videoclipuri, si nu si pentru a le inregistra...

7. Fara baterie detasabila

Nu este tocmai un motiv de bucurie faptul ca bateria telefonului se afla in acesta si ca poate fi detasata doar de catre inginerii calificati ai Apple. Totusi, ar fi fost mai bine sa poti sa ai o rezerva la tine pe care s-o folosesti atunci cand ramai fara baterie in timp ce urmaresti un videoclip pe YouTube.

8. Nu poti sa-l ai imediat cum apare

iPhone-ul este pe drum spre Marea Britanie, insa nu-l poti cumpara deocamdata ci, cel mai probabil, il vei putea avea abia de Craciun. Mai mult, nici macar nu se stie care este pretul exact al acestuia.

De asemenea, ar fi fost mult mai bine sa poti achizitiona iPhone-ul si de la alti furnizori, nu de la unul singur.

9. Fara VoIP incorporat

Acest lucru nu este tocmai ideal, mai ales pentru ca oamenii vor sa foloseasca aceasta functie pe telefoanele lor.

10. Mai multe culori si mai multa memorie

iPhone-ul este disponibil intr-o singura nuanta pentru versiunea de 8GB, de negru, doar modelul de 16GB beneficiind, in editie limitata, si de o aparitie in alb. Nu exista nici un iPhone verde, albastru sau rosu si nici macar unul roz, care sa atraga publicul de sex feminin. In plus, exista iPod Touch de 32GB, dar sunt doar doua versiuni de iPhone-uri 3G, unul de 8GB, iar unul de 16GB... Asadar, cand va aparea un iPhone de 32GB?






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri