Pentru 2008, Tornado Sistems estimeaza un volum de 44.823 de calculatoare personale de birou (desktop) vandute, in raport cu anul 2007, cand s-au vandut aproximativ 32.247 PC-uri.
Conform raportului IDC din 2007, aproximativ 35% din vanzarile totale de PC-uri din Romania au apartinut brandurilor autohtone, ceea ce insemna foarte mult pe o piata activa si competitiva cum este cea de la noi.

Pe categoria sisteme desktop, Kinetix a inregistrat anul trecut o crestere de 38,71% a unitatilor vandute fata de anul 2006, cand au fost comercializate 23.821 de produse. Astfel, desktopurile Kinetix si-au adjudecat, anul trecut, o cota de piata de 5,5%, in crestere de la 4,9% cat a inregistrat in 2006.

Tornado Sistems a lansat oficial site-ul pentru brand-ul propriu Kinetix care va oferi vizitatorilor peste 100 de modele de produse cu poze si specificatii complete.

"Prin lansarea acestui site am urmarit sa pozitionam brand-ul propriu in piata de IT&C din Romania ca fiind o tehnologie pentru viata, si, totodata, sa oferim cientilor finali toate informatiile necesare despre produsele din portofoliul Kinetix, despre noutati, cat si despre promotiile aflate in curs de desfasurare", a declarat Gerald Maier, General Manager Tornado Sistems.

Ca investitie, site-ul Kinetix reprezinta peste 5 % dintr-un proiect mai mare care include eTornado si eOfertare, precum si alte platforme care vor fi lansate in acest an, destinate atat partenerilor, cat si end-user-ilor Tornado Sistem.

Kinetix a reprezentat in anul calendaristic 2007 aproximativ 8% din vanzarile totale ale companiei Tornado Sistems, iar pentru acest an compania estimeaza ca va atinge un procent de 10%.

Infiintata in anul 1991, Tornado Sistems este principala companie de distributie de echipamente de tehnica de calcul si networking din Romania, avand in portofoliu sau peste 70 de bradn-uri de renume internationala: Microsoft, HP, Fujitsu-Siemens Computers, Canon, Acer, Cisco Systems, Asus, Philips, Benq, Brother, Kingston, Allied Telesis, APC, Epson, Kodak, Xerox, Kingston, Netgear, Brand-Rex, Reichle de-Massari, Nortel etc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri