Yahoo a lansat un serviciu Fire Eagle destinat utilizatorilor care vor sa impartaseasca locatia reala cu prietenii virtuali, scrie presa internationala.
Yahoo a pus la dispozitie serviciul numit Fire Eagle in aceasta saptamana dupa ce serviciul era deja disponibil din martie intr-o versiune-test “beta”.

Dupa ce se inregistreaza cu ID-ul Yahoo, utilizatorii pot actualiza locatia fizica prin site-ul Fire Eagle (fireeagle.yahoo.net) sau prin intermediul telefonului mobil la aceeasi adresa. Utilizatorii pot lasa serviciul sa intre in contact cu o varietate de aplicatii web si pentru telefoane mobile care sa permita prietenilor sa stie locul in care se afla respectivii utilizatori. Printre participanti se numara Dopplr, un site in care utilizatorii pot impartasii planurile pentru calatorii, si Pownce, un site de trimitere a fisierelor si a mesajelor.

Yahoo a spus ca Fire Eagle ofera utilizatorilor o gama de optiuni de confidentialitate pentru aplicatiile pe care le folosesc, iar site-ul stocheaza informatiile de locatie in siguranta.

Tom Coates, care a condus dezvoltarea Fire Eagle ca sef de productie pentru unitatea de proiecte noi din cadrul Yahoo, a declarat ca platforma a fost dezvoltata ca o modalitate de a face site-urile mult mai geografice si mai personalizate. El a adaugat ca “locatia este un element care poate transforma orice site intr-un web”.

De cand Fire Eagle este o platforma deschisa, dezvoltatorii o pot utiliza pentru a adauga servicii locale la aplicatii.
Pana in prezent, Coates a identificat aproximativ 50 de aplicatii care folosesc Fire Eagle, inclusiv aplicatia Plazes de la Nokia care ofera “calatorului” actualizarea imediata a coordonatelor GPS, iar in acest timp toate contactele virtuale ale “calatorului” pot vedea unde se afla acesta cel putin pana cand utilizatorul comanda serviciului sa nu-l mai “urmareasca”.

“Daca vom avea milioane de utilizatori care sa foloseasca serviciul si mii de aplicatii, credem ca totul va fi bine pentru Yahoo. Noi vrem ca serviciile noastre sa fie capabile pentru localizare si evident utilizatorii vor fi dispusi sa-l utilizeze mai des, iar noi va trebui sa adaptam serviciile noastre la cerintele lor si in final va fi foarte bine pentru noi”, a declarat co-fondatorul Yahoo, David Filo, intr-un interviu televizat.

Coates crede ca Fire Eagle poate genera venituri in viitor, dar a spus ca pentru inceput se concentreaza pentru a face serviciul cat mai mare si cat mai folosit.

Specialistii sunt de parere ca problema va aparea atunci cand si daca acest serviciu va deveni omiprezent, si cand autoritatile vor incepe sa solicite informatii istorice (cum fac deja cu operatorii de telefonie mobila), iar atunci cand utilizatorul va dori sa renunte la serviciu va fi “incoltit” de intrebarea “ce ai facut de esti nevoit sa te ascunzi?”.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri