Compania americana Oracle, unul dintre cei mai mari producatori de soft de business din lume, este pe punctul de a adauga o noua piesa in puzzle-ul sau prin care incearca sa capitalizeze o piata de miliarde de dolari, scrie presa internationala.
Oracle, care isi continua eforturile de a crea o suita de aplicatii pentru management prin cumpararea de furnizori mai mici de soft-uri, a anuntat ca doreste sa achizitioneze ClearApp, care produce soft-uri ce administreaza aplicatii in SOA-Service Oriented Architectures (Arhitectura software bazata pe servicii).

Soft-ul companiei descopera automat ce aplicatie functioneaza si cu care comunica, si monitorizeaza performanta acestora.

Cu aceasta achizitie, Oracle cauta sa capitalizeze in ceea ce incepe sa creasca, piata multi-miliardara in dolari a management-ului SOA. In prezentarea tranzactiei, Oracle a citat cifre ce estimeaza o piata de 2,5 miliarde de dolari in 2008 si ce ar insemna o crestere de 9,6% in fiecare an.

De asemenea, aceasta achizitie ar fi a treia pe piata soft-urilor de management de aplicatii pe care o face Oracle in mai putin de un an. In luna decembrie, gigantul software a cumparat firma olandeza Moiforce, care prin soft-urile WebStress si WebProbe permite utilizatorilor sa monitorizeze performanta si disponibilitatea aplicatilor web.
La inceputul acestui an, Oracle a cumparat o companie mica din India Auptyma. De la incheierea achizitiei, cea mai importanta divizie a companiei indiene Java Application Monitor a fost redenumita Oracle Application Diagnostics si acum face parte din Oracle Fusion Middleware Management Packs.

“ClearApp este singurul furnizor cu capacitati de administrare pentru setul SOA dorit de Oracle”, a anuntat compania in cadrul prezentarii.

Soft-urile de la ClearApp, Moniforce si Auptyma vor lucra pentru Oracle Enterprise Manager si vor administra mai bine investitiile SOA ale clientilor, a declarat Leng Leng Tan, vice-presedinte al aplicatiilor si sistemelor de management din cadrul Oracle.

Oracle a refuzat sa discute termenii tranzactiei, care sunt programati sa se incheie pana la sfarsitul anului, si nu a vrut sa furnizeze comentarii suplimentare inafara prezentarii.

Instrumentele de management pentru mediul SOA sunt in curs de dezvoltare ca sector de o importanta particulara, dar de cand a legat serviciile poate fi dificil din cauza serviciilor care necesita o administrare riguroasa.

De asemenea, management-ul SOA este o piata importanta pentru valoarea sa si pentru cursul sau de dezvoltare. Cum era de asteptat, gigantul in baze de date nu este singura companie care vrea sa achizitioneze strategia de management SOA, unul dintre importantii rivali fiind IBM.

Oracle a devenit un jucator in management-ul SOA, dupa ce a cumparat BEA Systems pentru 8,5 miliarde de dolari. Primul produs conceput prin tehnologiile BEA este Oracle WebLogic Serer 10g R3.

WebLogic Server 10g R3 este piatra de temelie a Oracle WebLogic Suite. Aceasta suita va fi fundatia Oracle pentru aplicatiile companiilor si SOA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri