Asia isi va continua cresterea importanta pe piata telefoanelor mobile datorita cererii sustinute de tari precum China si India, cele mai mari piete pentru astfel de servicii, anunta oficiali din industriei.
Dar chiar daca in termenii cifrelor Asia este cea mai mare piata de banda larga, totusi, ea este in urma Statelor Unite si a Europei in ceea ce priveste patrunderea internetului, cu doar 3,6 locuitori conectati la internetul de mare viteza din 100, anunta intr-un raport Uniunea Internationala de Telecomunicatii (ITU).

Regiunea Asia Pacific are in jur de 1,4 miliarde de abonati la telefonia mobila, reprezentand 42% din piata globala, si se asteapta ca aceasta sa depaseasca 50% in urmatorii doi ani, a declarat Hamadoun Toure, secretarul general al ITU.

India si China au impreuna 900 de milioane de utilizatori de celulare, insemnand un sfert din totalul abonatilor la nivel mondial.

“In fiecare luna, India are mai mult de 9 milioane de noi abonati, ceea ce inseamna ca a depasit China la acest capitol. Speram ca tendinta sa creasca in continuare”, a declarat N.K. Goyal, presedintele grupului de consultanta Asociatia Comunicatiilor si Fabricare din India.

Dar daca India are cea mai mare creste a pietei de telefoane mobile, cu aproape 300 de milioane de abonati, doar 11 milioane de oameni au acces la Internet.

In timp ce piete dezvoltate precum Coreea de Sud si Singapore sunt printre primele 10 economii din lume cu gospodarii abonate la Internet, multe dintre economiile din Asia Pacific au accesul la Internet limitat si foarte scump.

“In ciuda reputatiei asiatice pentru puterea ICT (Tehnologii de Informatie si Comunicare), multe tari din regiune se lupta sa conecteze comunitatile lor la serviciile de baza”, declara Toure.

Tarile in curs de dezvoltare din Asia ar trebui sa grabeasca planurile pentru dezvoltarea accesului de mare viteza la Internet, cum ar fi creare unei uniuni si a unor investitii motivante, mai anunta raportul.

Pentru a raspunde cererilor pentru serviciile de telefonie mobila, care sunt conduse de smart-phone-uri si laptop-uri, operatorii se concentreaza asupra a noi modalitati de crestere a calitatii serviciilor.

Wang Jianzhou, presedintele si directorul executiv al China Mobile, cel mai mare furnizor de telefonie mobila din lume, spune ca firma pe care o conduce a finantat dezvoltarea a noi generatii de tehnologii wireless, cum ar fi LTE, care propune cresterea vitezei la orice actiune virtuala, de la impartirea de filmulete la descarcarea de muzica.

Peste o treime din utilizatorii de celulare din China folosesc aceste aparate pentru a asculta muzica, depasind numarul celor din Statele Unite, Marea Britanie, Franta sau Germania, mai anunta ITU.

“In mod cert operatorii din Asia vor fi printre primii care vor testa potentialul tehnologic al LTE, transformandu-l intr-un real serviciu global, venituri si numar de clienti”, a declarat Jean-Pierre Bienaime, presedintele UMTS Forum, o organiztie care promoveaza intelegerea tehnologiilor avansate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri