Browser-ul Internet Explorer, al Microsoft, a mai pierdut aproape un punct procentual din cota de piata, in luna august 2008 inregistrand a doua mare scadere din acest an, potrivit agentiei de monitorizare Net Applications Inc, citata de site-ul de specialitate computerworld.com.
Potrivit reprezentantilor Net Applications Inc., pierderea de catre Internet Explorer a 0,9 puncte procentuale in luna august este a doua ca marime, cea mai mare inregistrandu-se in luna mai, de 1,1 puncte procentuale. Ca urmare, rivalii Internet Explorer (IE), browserele Firefox (de la Mozilla), Safari (de la Apple) si Opera, si-au marit cota de piata in ultima luna.

Potrivit companiei, pe langa toate aceste browsere, Microsoft are de infruntat si concurenta Google, care a lansat un nou browser, numit Chrome, obtinand imediat dupa lansare 1% din piata.

In luna august, IE reprezenta 72,2% din totalul de browsere folosite pentru a accesa cele 40.000 de site-uri monitorizate de Net Applications Inc. Acest procentaj raporteaza o scadere de aproximativ 0,9 puncte procentuale, incepand din iunie si pana la sfarsitul lunii iulie.

O cauza ar putea fi legata de lansarea noii versiuni IE 8 beta 2, este de parere vice-presedintele executiv de marketing la Net Applications, Vince Vizzaccaro. Potrivit acestuia, in timp ce incercau aceasta noua versiune a IE, utilizatorii foloseau si alte browsere, pentru a le evalua comparativ.

Conform rezultatelor monitorizarii, Firefox si-a crescut cota de piata cu aproximativ jumatate de punct procentual, urcand de la 19,2% in iulie si ajungand la 19,7%, spre sfarsitul lunii august. Alte browsere si-au marit si ele cotele. Safari a urcat de la 6,1% la 6,4%, in timp ce Opera a urcat de la 0,69% in iulie, pana la 0.74% la sfarsitul lunii august 2008.

Net Applications Inc., a fost fondata in 1999 si este o companie de monitorizare a traficului si volumului de informatie, pentru webmasteri si eMarketers. Cu sediul in Statele Unite al Americii, California, compania distribuie serviciile sale prin intermediul a peste 7000 de parteneri si afiliati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri