Noile descoperiri tehnologice pastreaza familiile unite si ajuta mentinerea unor relatii stranse intre membrii unui grup social, dupa cum arata un studiu realizat de Pew Internet.
Conform cercetarilor efectuate, s-a ajuns la concluzia ca Internetul si telefoanele mobile tin familiile apropiate si promoveaza, astfel, experientele online.

In ciuda anumitor pareri care au dat de inteles ca tehnologia separa familii, acest studiu arata ca cele mai multe cupluri isi folosesc telefoanele mobile pentru a comunica mai bine si pentru a se afla in permanenta legatura. De obicei, cuplurile americane au activitati diferite de-a lungul zilei, drept pentru care telefoanele mobile si anumite servicii pe care le ofera accesul la Internet ajuta familiile sa pastreze o legatura vie si sa comunice mai eficient, dupa cum se explica in cadrul studiului.

Studiul analizeaza familiile care utilizeaza diferite tehnologii aparute odata cu schimbarile sociale ale vremurilor in care traim.

Astfel, aproximativ 33% din utilizatorii de Internet declara ca acest spatiu le-a intarit legaturile sociale, iar 23% spun ca Internetul a crescut nivelul de comunicare in propriile unitati familiale.

Cei tineri, cu varsta cuprinsa intre 18 si 29 de ani afirma ca Internetul le-a crescut in mod substantial capacitatea de a interactiona cu alte persoane (21%), iar 49% sustin ca relatiile de prietenie li s-au imbunatatit simtitor datorita mediului online si al background-ului pe care acestea il creeaza.

Totusi, Internetul are si efecte mai putin pozitive asupra celor care il utilizeaza pe parcurusl zilei, astfel ca 11% dintre cei chestionati au ajuns sa-si petreaca mai mult timp lucrand la birou, iar 19% sa-si mareasca numarul de ore pe care il petrec lucrand de acasa, in timpul lor liber.

In plus, odata cu numarul de ore petrecute online, popularitatea TV-ului a inceput sa scada, iar 29% dintre cei care au participat la acest studiu spun ca, din cauza Internetului, nu mai petrec tot atat de mult timp in fata televizoarelor.

Totodata, studiul mai arata ca cei care sunt casatoriti si au copii folosesc cu precadere tehnologii orientate spre comunicare si gadgeturi pentru a mentine legatura in cadrul familiei si atunci cand acestia nu sunt impreuna.

Peste 89% dintre familiile nucleare (compuse din bunici, parinti si copii) utilizeaza mai multe telefoane mobile, iar 66% dintre acestea au o legatura la Internet cu viteza mare si peste 58% dintre aceste familii detin mai mult de doua calculatoare in casa.

70% dintre cuplurile intervievate, care detin telefoane mobile, folosesc acest mijloc de comunicare, in fiecare zi, doar pentru a se saluta sau pentru a povesti ce au facut in timpul zilei.

De asemenea, studiul a mai descoperit ca mai mult de 40% dintre parinti isi verifica copiii cu ajutorul telefoanelor mobile.

Cercetarea efectuata de cei de la Pew Internet s-a desfasurat telefonic, in perioada 13 decembrie 2007 – 13 ianuarie 2008, prin intervievarea a 2.252 de adulti cu varsta mai mare de 18 ani din Statele Unite. Cercetarea s-a bazat pe raspunsurile a 1.267 de respondenti – persoane casatorite sau care au o relatie si locuiesc in aceeasi casa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri