Vodafone Romania, cel de-al doilea jucator de pe piata romaneasca de telefonie mobila, dupa venituri si numar de utilizatori, estimeaza ca efectele crizei financiare asupra telecomului vor fi mult mai mici decat cele asupra sectorului financiar-bancar.
“Criza abia acum ajunge in Romania, dupa ce a inceput deja sa afecteze tarile din Europa de Vest. Eu cred ca nicio industrie nu este imuna la o criza globala si prin urmare impactul va fi asupra intregii economii si astfel asupra industriei in care activam. Criza financiara va avea un impact mult mai mic asupra telecomunicatiilor fata de impactul pe care il are asupra sistemului financiar bancar”, a declarat Liliana Solomon, chief executive officer Vodafone Romania.

Potrivit acesteia, sunt mai multi factorii care vor avea impact - limitarea accesului la finantari, care va afecta sectorul intreprinderilor mici si mijlocii, costurile de creditare, care vor diminua profiturile si volatilitatea cresterii Euro/Leu.

Referitor la numarul de clienti pe serviciile de date, Liliana Solomon estimeaza ca in Romania numarul de utilizatori de internet va atinge 9 milioane, iar numarul de conexiuni se va situa la 7-7,5 milioane.

Numarul de clienti pentru serviciile de date in reteaua Vodafone a avut o crestere de 200% de la inceputul anului.

“Serviciile de date se dezvolta foarte bine , iar numarul de utilizatori care folosesc serviciile broadband si internet pe mobil s-a triplat de la inceputul acestui an. Este o crestere foarte sanatoasa si credem ca acest segment va continua sa se dezvolte “, a mai declarat Liliana Solomon.

Vodafone a lansat ieri o noua oferta pentru acces la internet de pe telefoanele mobile si email, care se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si IMM-urilor.

“Noile solutii vor permite IMM-urilor sa aiba acces la email de pe telefonul mobil fara a necesita un server cum se intampla in cazul companiilor mari care utilizeaza de ceva timp BlackBerry”, a mai spus Liliana Solomon.
Compania a anuntat ca va lasnsa noul BlackBerry Storm in luna decembrie, iar tot la sfarsitul anului operatorul va lansa un laptop sub brandul Vodafone.

Portabilitatea nu a dus la miscari semnificative in portofoliul de clienti ai Vodafone.

“Nu asteptam ca numarul de clienti care trec dintr-o retea in alta sa fie foarte mare, iar cifrele inregistrate pana acum confirma acest lucru. Nu credem ca acest lucru se va schimba in urmatoarele saptamani si luni. Daca ne uitam in toate pietele mature unde portabilitatea exista de ani de zile vom vedea ca in nicio piata nu au avut loc schimbari masive”, a declarat Liliana Solomon.

Principalii competitor ai Vodafone sunt Orange, Cosmote, Zapp si RCS-RDS.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri