Vodafone Romania, cel de-al doilea operator de telefonie mobila de pe piata romaneasca a relizat in prima jumatate a anului fiscal venituri de 615 milioane de euro, in crestere cu 7,7% fata de perioada similara a anului fiscal trecut si un portofoliu de peste 9,5 milioane de clienti.
“Suntem multumiti de rezultatele financiare inregistrate in ultimele sase luni, pentru toti indicatorii financiari, chiar si pe fondul cresterii competitiei, al efectelor cadrului de reglementare si al maturizarii pietei de telecomunicatii. Continuam sa inregistram o crestere ‘sanatoasa’ a bazei noastre de clienti, care se reflecta in adoptia noilor servicii si in rezultatele financiare propriu-zise”, a spus Liliana Solomon, Chief Executive Officer Vodafone Romania.

Profitul Operational Inainte de Depreciere si Amortizare (EBITDA) a reprezentat 282,6 milioane de EURO, in cele sase luni incheiate la 30 septembrie 2008, in crestere cu 2,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la un curs valutar constant. EBITDA, ca procent din veniturile totale, a fost de 46% in primul semestru fiscal al anului 2008.

ARPU anualizat a atins valoarea de 124,4 EURO, ceea ce reprezinta cea mai mare valoare ARPU de pe piata romaneasca de telecomunicatii GSM. In trimestrul incheiat in septembrie 2008, ARPU a atins 10,4 euro.

“Avem in continuare cel mai ridicat ARPU de pe piata romaneasca de telecomunicatii GSM, de 10,4 EURO in trimestrul incheiat la 30 septembrie 2008, ceea ce arata ca utilizatorii nostri folosesc intens serviciile Vodafone. Romania ramane una dintre diviziile cu cea mai buna performanta in cadrul grupului Vodafone, in Europa Centrala si de Est”, a spus Liliana Solomon, Chief Executive Officer Vodafone Romania.

Compania a adaugat in primul semestru 595.000 de clienti noi, din care 260.000 numai in ultimul trimestru, ajungand la un numar total de 9.516.000 de clienti. Comparativ cu 30 septembrie 2007, numarul de clienti a crescut cu 10,9%. Numarul utilizatorilor 3G si HSDPA (3G broadband) a fost de 996.000, la 30 septembrie 2008.

Clientii serviciilor pe baza de abonament au reprezentat 36,7% din baza totala de clienti a Vodafone Romania, iar cei ai serviciilor preplatite, 63,3% , la 30 septembrie 2008, ceea ce reprezinta o crestere de 2,6% a procentului postpaid, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri