Primul telefon cu sistem de operare Android dezvoltat de Google, pe care T-Mobile il vinde in Statele Unite pentru 179 dolari, are un cost de productie de 144 dolari, anunta compania de cercetare iSuppli.
Telefonul G1, produs de compania taiwaneza HTC, dispune de un ecran tactil (touch screen), o tastatura intreaga, precum si de aplicatiile Google, cum ar fi motorul de cautare, hartile si mail-ul. De asemenea, este considerat cel mai mare rival al telefonului iPhone produs de Apple. Costul de productie al unui telefon iPhone este de 160 dolari.

Compania iSuppli a anuntat ca pretul materialelor este estimativ si a fost bazat fara a face o examinare fizica a telefonului, si nu include costul pentru soft-uri, cercetare, dezvoltare, fabricare sau accesorii.

Inca nu a fost efectuata o examinare pentru a determina ce componente sunt in interiorul telefonului, dar compania de cercetare a anuntat ca G1 contine un procesor multimedia si un modem construit de compania britanica ARM.
De asemenea, iSuppli a anuntat ca G1 depaseste media industriei in ce priveste termenii de utilizare, dar inca are un decalaj de acoperit fata de interfata de utilizator a iPhone-ului.

De asemenea, compania de cercetare a mai observat ca telefonul are un aspect industrial si a reusit sa mentina factorul de atractie al competitorilor.

“Marele avantaj al telefonului G1 este integrarea cu serviciile de Internet Google si capacitatea de a se acomoda cu multe dintre aplicatiile gratuite care au devenit disponibile”, a declarat analistul Tina Teng din cadrul iSuppli.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri