Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile, a lansat cel mai important model de smartphone, N97, care nu a primit un raspuns destul de pozitiv din partea analistilor din industrie, scrie presa internationala.
Nokia se asteapta ca noul telefon, care dispune de un ecran tactil si va fi vandut pentru 550 euro fara taxe, va ajunge pe piata in prima jumatate a anului viitor. Totodata, acest telefon va mari oferta de smartphone-uri din seria N – N-Series.

Compania a promis ca va introduce telefoane cu ecran tactil in portofoliul sau. Nokia a fost printre ultimii producatori de telefoane care a introdus in gama sa acest tip de telefon dupa succesul telefonului iPhone de la Apple, iar luna trecuta a inceput sa vanda primul sau astfel de model.

“Fara indoiala, Nokia avea nevoie de un telefon cu touch-screen”, a declarat Martti Larjo, analist Nordea.
Noul model de Nokia, N97, va rivaliza direct cu X1 de la Sony Ericsson si Touch Pro de la HTC, care ambele folosesc soft-ul Microsoft Windows. Analistii declara ca in momentul in care se va reduce pretul, este posibil sa apara mai multi rivali directi.

“Ei au incercat sa “indese” diverse tehnologii, cum ar fi ecranul tactil, tastatura qwerty si o memorie mare, dar au neglijat marimea si alte caracteristici importante”, a declarat Ben Wood, de la CCS Insinght.
“Ei au produs un telefon de proportii destul de mari care este lipsit de caracteristici obisnuite, care sunt de asteptat la produsele de acest fel in 2009”, a declarat acesta.

Nokia spune ca la 550 de euro, noul telefon are un pret similar cu modelele anterioare N95 si N96 la aparitia lor pe piata.

Introducerea modelului N95 a avut loc in 2006, iar vanzarile sale au inceput in 2007. Pana la aceasta data s-au vandut mai mult de 15 milioane de N95, producand venituri de cateva miliarde.

Jonas Geust, vice-presedinte in cadrul Nokia, a declarat despre N97 ca “este adevaratul start pentru noile telefoane din grila N-series si va da tonul noului val”. Acesta a adaugat ca ecranul tactil si tastatura qwerty vor fi caracteristicile-cheie in noul val de produse.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri