Ministrii europeni de telecomunicatii au respins propunerea Comisiei Europene de a aproba supravegherea de retele de comunicatii din intreaga Europa sub o comisie de reglementare de supracontrol.
La intalnirea de la Bruxelles, ministrii care spera sa stabileasca un organism telecom la nivel European care ar putea sa inlocuiasca agentiile de reglementare nationale si sa dea executivilor europeni dreptul de veto pentru deciziile statului membru din zona.

Sub propunerea originala a comisiei din noiembrie 2007, noul corp ar fi trebuit sa inlocuiasca Grupul Reglementatorilor Europeni (ERG).

Comisarul european in telecomunicatii Viviane Reding a numit acordul dintre ministrii de telecom o imbunatatire a compromiselor sugerate anterior, insa ea a fost dezamagita de rezultat.

“Voi crede in continuare ca sectorul de telecom european are nevoie de legi mai bune decat cele existente”, a declarat comisarul.

Ea a avertizat ca daca legea de reglementare nu este adoptata de comisia de supraveghere, predictiile dure continute in raport vor deveni adevarate.

De asemenea, ministrii au respins cererea comisiei de coordonare a frecventelor radio la nivel european sau crearea unui spectru, ceea ce nu mai poate fi folosita mult timp dupa ce televiziunea a facut schimbarea totala de la transmisie analog la cea digitala.

Ei nu au raspuns planului comisiei privind limitarea pretului pentru trimiterea SMS-urilor sau a email-urilor prin telefonul mobil cand sunt inafara tarii, dar inca in cadrul UE.

Uniunea Europeana a impus deja limite de preturi pentru telefoanele mobile din afara tarii (roaming), dupa ce Reding a declarat ca nu este corect fata de consumatori sa plateasca in plus cand suna din alt stat al Uniunii Europene, daca uniunea este considerata ca are o singura piata.

Operatorii mobili vor fi nevoiti sa introduca “un tarif Euro-SMS” din iulie 2009, ceea ce nu va depasi 11 eurocenti, fara TVA. Tarifele pentru a trimite date prin retelele de telefonie mobila, cum ar fi navigarea pe Internet sau trimiterea de mesaje, ar fi limitate la 1 euro pe Mbit.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri