BitDefender a anuntat astazi detectarea unei noi modalitati de furt a parolelor de acces, camuflata sub un aparent plug-in Mozilla Firefox.
Deghizata intr-un plug-in Firefox, aplicatia inregistreaza datele de identificare introduse de utilizator.

Denumit de BitDefender - Trojan.PWS.ChromeInject.A, modulul se descarca automat intr-un director dedicat componentelor auxiliare ale Mozilla Firefox, fiind executat la fiecare deschidere a browserului.

Troianul colecteaza datele de identificare trimise de utilizator catre site-urile de e-banking si e-commerce. Printre cele peste 100 de destinatii pe care ChromeInject.A le supravegheaza se numara banci, precum www.bankofamerica.com, www.chase.com, www.halifax-online.co.uk, www.wachovia.com, sau sisteme de plati online, ca www.paypal.com si www.e-gold.com.

Informatiile sustrase de la utilizator sunt ulterior trimise catre o adresa de tip [removed]eex.ru. Atat domeniul, cat si serverul sunt localizate in Rusia – un posibil indiciu al provenientei acestei amenintari electronice.

"Utilizatorii ar trebui sa ia in calcul riscurile pe care le presupune pierderea unor astfel de informatii confidentiale", a declarat Viorel Canja, Seful Laboratorului Antivirus, BitDefender.

BitDefender este producatorul unei linii de solutii de securitate a datelor atestate pe plan international. Solutiile BitDefender sunt distribuite printr-o retea globala de parteneri (distribuitori si reselleri) in peste 100 de tari din intreaga lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri