Compania Telemobil, care opereaza reteaua Zapp, a lansat ieri serviciile de telefonie mobila pre-pay bazata pe un sistem de bonusare pentru apelurile nationale si internationale primite, denumit NoPay.
Prin intermediul noului serviciu pre-pay, clientul primeste 8 eurocenti pentru fiecare minut primit din orice retea nationala sau international, iar pachetul costa 149 cu TVA si include un telefon Z320i, plus 20 de euro credit.

“Aceasta oferta ne-ar putea aduce noi clienti, dar i-ar putea atrage si pe cei care au renuntat la serviciile Zapp, dar mai detin inca terminalul fara a fi nevoiti sa plateasca. Pentru lansarea unui serviciu mass market am depus mari eforturi foarte mari”, a declarat Chris Bataillard (foto), CEO al Telembil.

Acest produs poate fi gasit in acest moment in aproximativ 200 de locatii, iar incepand de maine reteaua de distributie va numara 1.400 de unitati, urmand sa fie extinsa in cursul anului viitor.

Referitor la numarul de abonati, reprezentantii au declarat ca acesta nu a crescut in ultimul an, iar potrivit unor informatii din piata compania ar detine in acest moment un portofoliu de aproximativ 500.000 de abonati.

Potrivit site-ului Ministerului de Finante, Telemobil a inregistrat anul trecut afaceri de 90 de milioane de euro, iar pierderea neta a operatorului a fost de aproximativ 930 de mii de euro, insa reprezentantii companiei nu sunt foarte optimisti in ceea ce priveste profitabilitatea de anul acesta.

“Profitabilitatea companiei va fi influentata negativ pentru ca investitiile in cele doua retele, atat 3G, cat si CDMA, au fost semnificative, iar un alt factor care va influenta negativ sunt cheltuielile pentru atragerea de noi clienti”, a mai spus Chris Bataillard.

Referitor la reteaua 3G, operatorul acopera cu acest tip de servicii peste 23 de orase.

Zapp a inregistrat anul trecut afaceri de 90 mil. euro si este controlata de grupul Saudi Oger din Arabia Saudita. Actionarul majoritar al Saudi Oger este familia fostului premier libanez Rafic Hariri.

Principalii competitori ai Zapp sunt Orange Romania, Vodafone, Cosmote, RCS-RDS si Romtelecom prin viitoarea retea CDMA.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri