Best Distribution, unul din cei mai mari distribuitori de jocuri din Romania, detinut de compania greaca CD Media, estimeaza pentru anul in curs o crestere a afacerilor cu 50% fata de 2007, iar pentru 2009 reprezentantii companiei sustin ca procentul de crestere nu va putea fi mai mare de 25%, din cauza crizei financiare.
Distribuitorul de jocuri video Best Distribution, detinut de compania greaca CD Media, Potrivit presedintelui companiei CD Media, Spiros Jamas, Best Distribution va incheia anul 2008 cu afaceri de circa sase milioane de euro, in crestere cu 50% fata de anul precedent, dar si cu un profit de 600.000 euro. A

El mai spune ca desi in prezent criza financiara nu s-a reflectat in afacerile companiei, pentru 2009 situatia ar putea fi diferita, iar Best Distribution va resimti indirect aceste efecte in business-ului companiei.

“Criza financiara nu ne-a afectat afacerile de anul acesta insa primele doua trimestre s-ar putea sa aiba o crestere incetinita, iar din acest motiv mizam pe un avans de 25%”, a declarat Spiros Jamas, CEO al CD Media, actionarul Best Distribution.

In 2007, compania a realizat afaceri de 4 milioane de euro , iar pentru anul acesta se estimeaza o crestere de 50% pana la o valoare de 6 milioane de euro urmand ca profitul net sa aiba o pondere de 10% pana la o valoare de 600.000 de euro.

Din totalul vanzarilor Best Distribution, jocurile pentru PC detin o pondere de 80% iar cele destinate consolelor reprezinta 20%. Potrivit reprezentantilor companiei, anul viitor jocurile destinate PC-urilor vor detine o pondere de 55-60% iar cele pentru console vor detine o pondere de 40%.

Principalul competitor al Best Distribution este Ubisoft .
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri