Lucrez.in/IT, prima retea sociala de business adresata profesionistilor in IT din Romania, a fost lansata pe data de 12 ianuarie 2009, insa aceasta functiona in private beta inca de la sfarsitul anului 2008.
Decizia de a realiza acest proiect a fost luata in urma cu 4 luni. Reteaua dedicata profesionistilor IT din Romania s-a format dupa modelul LinkedIn, cea mai folosita si cunoscuta retea sociala de business din lume la momentul actual.

Totusi, Lucrez.in/IT aduce ceva nou pe piata, si anume faptul ca se adreseaza exclusiv celor din IT.

Site-ul este gandit ca un “loc de intalnire” al jucatorilor din industria IT, una dintre cele mai dinamice industrii din Romania. Acesta isi propune sa initieze o interactiune cat mai facila intre utilizatori prin intermediul grupurilor, a topicurilor de discutie si a profilelor personale.

Reteaua sociala este realizata pe o platforma puternica, ce va permite dezvoltarea ulterioara a site-ului.

“Site-ul este o retea sociala de business, deci socializarea este componenta de baza. Pe langa aceasta se adauga facilitati multiple si complexe, cum ar fi grupurile - unde pe langa gruparea utilizatorilor in jurul unui subiect de interes comun, se pot posta documente si topicuri de discutii; mesagerie intre membrii site-ului; recomandari - un instrument foarte important de business; istoric studii si istoricul angajarilor (practic un CV); bloguri personale si bloguri de companie” declara Ovidiu Negrean, fondatorul www.Lucrez.in/IT.

Negrean spera ca site-ul sa iasa din faza beta intr-o luna, insa acest lucru depinde strict de disponibilitatea de colaborare a utilizatorilor si de eventualele bug-uri semnalate.

Site-ul ofera 2 tipuri de conturi, atat pentru profesionisti, cat si pentru companiile ce activeaza in IT. Desi reteaua sociala a fost lansata in urma cu o saptamana, Lucrez.in/IT a depasit deja 200 de utilizatori, si se afla intr-o continua crestere. "Targetul pentru 2009 este de 10.000 de utilizatori", spune Negrean.

Conturile pentru profesionisti se adreseaza celor pe care ii preocupa cariera si dezvoltarea profesionala, precum si socializarea cu alti oameni din industria IT autohtona, iar conturile corporate ofera companiilor sansa de a se afla in contact direct cu cei din industrie si de a se implica activ in comunitate, pe baza discutiilor de pe grupuri.

Totodata, pe langa vizibilitatea sporita, ofera companiilor si posibilitatea de a recruta cu usurinta specialisti din domeniu.

Site-ul a pornit de la ideea ca retelele sociale de business online au cunoscut o panta ascendenta in ultimii ani, atat pe plan mondial, cat si national, ceea ce a dus la iminenta aparitiei acestui gen de site-uri. Activand in domeniu de peste 6 ani, initiatorul s-a decis sa niseze aceasta retea pe domeniul sau, unde cunostiintele si experienta sa fie valorificate la maxim.

Pentru 2009, Lucrez.in/IT isi propune sa devina un site de referinta pentru toti cei ce lucreaza in domeniu, cat si pentru angajatorii si companiile ce activeaza in IT.

Conform fondatorului retelei sociale, sursele de venit vor fi reprezentate de publicitatea de pe site, si de servicii premium platite (dupa modelul freemium), chiar daca aceste servicii vor veni mai tarziu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri