NEC, cel mai mare producator de PC-uri din Japonia, va disponibiliza mai mult de 20.000 de angajati, marcand cea mai mare reducere de personal din Japonia de la declansarea crizei, scrie Bloomberg.
Aproximativ jumatate din reduceri se vor incheia pana in martie 2010 si vizeaza, in special, angajatii full-time, a declarat presedintele Kaoru Yano. Aceasta indica faptul ca firma ar putea taia 6,7% din forta de munca full-time, care la sfarsitul lui 2008 totaliza 150.236 de angajati.

Pana in prezent, recesiunea din Europa, Japonia si Statele Unite forta NEC sa isi schimbe estimarile pe pierdere pentru intreg anul, dupa ce a scazut cererea de chip-uri si a fost nevoita sa acopere costul pentru scaderea actiunilor. NEC se alatura companiilor de electronice precum Sony si Hitachi in programe de reducere a personalului dupa ce recesiunea accentuata va duce la o scadere a vanzarilor de televizoare, camere si telefoane mobile in 2009.

Yahoo a adaugat ca reducerile vor avea loc la diviziile de ecrane LCD, de componente electronice si de chip-uri. Aproximativ 60% din eliminarile de posturi vor avea loc in unitatile de peste hotare, a declarat acesta.

Pierderile vor totaliza 290 miliarde de yeni (3,2 miliarde dolari) in anul fiscal incheiat la 31 martie, comparativ cu profitul estimat in luna octombrie de 15 miliarde yeni (166 milioane dolari), a anuntat NEC. Vanzarile vor scadea cu 9% la 4,2 trilioane de yeni, sub estimarea de 4,6 trilioane yeni.

NEC Electronics, al treilea producator de chip-uri al Japoniei, a prevazut ca pierderile pentru intreg anul vor atinge 65 miliarde yeni, depasind estimarea facuta in luna octombrie de un deficit de 8 miliarde yeni.
NEC Tokin, o unitate care produce componente magnetice pentru electronice, a anuntat in aceasta saptamana ca va reduce 9.450 de posturi, in timp ce NEC Electronics a anuntat ca planuieste sa elimine 1.200 de angajati temporari.

Vanzarile globale de chip-uri vor scadea cu 16% in 2009, depasind mult scaderea de 4,4% de anul trecut, a anuntat Gartner. Vanzarile de televizoare cu ecran plat vor scadea in 2009 pentru prima data in ultimii 10 ani, potrivit institutului de cercetare Daiwa Institute of Research.

Hitachii a preconizat pierderi de 700 miliarde de yeni si ar putea elimina mai mult de 7.000 de angajati pentru a depasi cea mai mare recesiune din Japonia, de la al doilea razboi mondial incoace. Sony a anuntat in decembrie ca va disponibiliza 16.000 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri