Compania nipona Panasonic, a carei situatie financiara a fost afectata de scaderea cererii, le-a cerut tuturor angajatilor sa achizitioneze produse ale marcii proprii in valoare de 1.000 lire sterline, relateaza TimesOnline.
Piata se asteapta ca si alte companii japoneze, aflate in aceeasi situatie disperata, sa ceara direct sau indirect angajatilor sa cheltuie o parte a salariului pe bunurile produse de angajatori, scrie NewsIn.

Directiunea companiei insista ca angajatii Panasonic sa cumpere astfel de produse - fie ca acestea sunt necesare sau nu - pana la finalul lui iulie.

Managerii care au fost timp ce mai multi ani "incurajati" sa achizitioneze produse Panasonic, drept simbol al loialitatii fata de locul de munca, trebuie sa cheltuiasca cel putin 200.000 yeni (1.500 lire sterline).

Un purtator de cuvant al grupului a declarat ca, din moment ce programul "cumpara Panasonic" a fost destinat angajatilor la nivel de management, compania nu se asteapta ca rata de refuz sa fie majora.

Panasonic a anuntat ca actiunea, ce are precedent in istoria grupului, are ca obiectiv principal fortarea managerilor sa "recunoasca gravitatea mediului curent de afaceri", potrivit unor brokeri.

Panasonic a anuntat pierderi nete de 63,1 miliarde yeni (704 milioane dolari), in al treilea trimestru fiscal, in contextul scaderii vanzarilor si aprecierii yenului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri