Vanzarile de servere, ce reprezinta o importanta sursa de venit pentru companiile producatoare de PC-uri, au scazut de la inceputul crizei financiare globale, scrie CNNMoney.com.
Unitatile vandute in perioada octombrie-decembrie au scazut cu 12% fata de aceeasi perioada anului trecut, potrivit companiei de cercetare IDC.

Vanzarile de servere sunt diminuate de recesiunea globala si de scaderea neasteptata de pe pietele din Asia si Europa de Vest, potrivit vicepresedintelui IDC, Matthew Eastwood.

De asemenea, vanzarile a trei game de servere au scazut in trimestrul patru, fiind primul declin de la criza Dot Com din 2001, potrivit IDC.

Acest an a inceput cu acelasi sentiment de anxietate. “Situatia din piete se mentine in continuare in scadere in primele doua luni ale anului. Ne pregatim pentru un prim trimestru destul de slab”, a declarat Eastwood.

Pentru International Business Machines (IBM), Hewlett-Packard si Dell, linia de server-e este o importanta sursa de venituri.

IBM, liderul in vanzari pe segmentul serverelor a postat o scadere cu 15% a venitului in trimestrul al treilea, fiind cel mai mare declin dintre primii cinci furnizori de top la nivel global. Hewlett-Packard, care ocupa pozitia a doua, a cunoscut o scadere a veniturilor de 10,1%, dar a gestionat o crestere a cotei de piata pana la 29%. Dell si-a marit cota de piata la 10,6%, insa venitul a scazut cu 9,9%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri