Microsoft si-a anuntat planurile prin care intentioneaza sa echilibreze declinul veniturilor prin producerea unui sistem de operare pentru cunoscutele netbook-uri si nu a anuntat noi reduceri de costuri, ceea ce a coborat actiunile companiei la cel mai mic nivel din ultimii 11 ani.
Totusi, executivii Microsoft au anuntat ca vor continua sa faca investitii in cercetare si dezvoltare pentru a sustine cresterea pe termen lung a gigantului software, in ciuda mediului financiar neprielnic, scrie Wall Street Journal.

“Va asiguram ca avem in vedere faptul ca economia va fi dura pentru o perioada lunga de timp”, s-a adresat directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer, investitorilor companiei.

Ballmer a reiterat dorinta sa de a discuta cu noul CEO al Yahoo, Carol Bartz, despre un acord in domeniul cautarilor pe Internet, dupa ce Microsoft vrea sa reduca din diferenta in acest segment in fata rivalului Google.

Ballmer a declarat ca intelege faptul ca investitorii vor sa obtina rezultate mai bune din partea diviziei de publicitate si cautare a Microsoft.
Prezentarea lui Ballmer a fost sustinuta in cadrul evenimentului Microsoft de la New York, unde compania a prezentat investitii intr-o varietate de tehnologii futuriste.

Cheltuielile Microsoft din cercetare si dezvoltare din ultimul an fiscal ar putea totaliza noua miliarde dolari si este o cifra ingrijoratoare pentru unii investitori care vor sa vada un rezultat final imediat, in special de la divizii in pierdere, cum ar fi cea de cautare pe Internet.

Directorul de cercetare si strategie, Craig Mundie, a declarat intr-un interviu ca eforturile de cercetare si dezvoltare ale companiei sunt esentiale pentru supravietuirea pe termen lung a companiei.

“In special in perioade ca aceasta, nepotrivirea dintre viziunea pe termen scurt a investitorilor si viziunea management-ului pe termen lung a companiei produce un contrast puternic intre cele doua tabere”, a declara Mundie.

Microsoft se pregateste pentru o noua batalie cu Google in segmentul pietei de soft-uri pentru laptop-uri ce s-a dezvoltat rapid, iar aceasta ar marca cel mai direct atac facut de compania de Internet in segmentul de sisteme de operare pe care Microsoft il domina.

Steve Ballmer a subliniat o posibila competitie intre cele doua companii cand a anuntat ca Microsoft pregateste o versiune a sistemului de operare Windows 7 care va functiona pe netbook-uri.

El a mai declarat ca Microsoft se asteapta ca sistemul de operare Android al rivalului Google, care a fost dezvoltat pentru smartphone-uri, sa functioneze pe unele netbook-uri. Aceasta ar putea produce o lupta stransa intre cele doua importante producatoare de sisteme de operare pentru PC-uri si va ataca principalul brat al dominatiei de 25 de ani a Microsoft in industria software.

Microsoft, care in urma cu o luna critica netbook-urile din cauza profiturilor trimestriale mai mici decat se asteptau analistii, a anuntat ca planuieste vanzarea versiunii modificate a Windows 7 pentru netbook-uri si va face mai usor pentru utilizatori sa actualizeze pentru editii mult mai scumpe.

De asemenea, Ballmer vrea sa se uneasca cu Yahoo pentru a concura impotriva Google, desi nu este interesat sa cumpere compania de Internet.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri