Compania americana Apple planuieste pentru a doua jumatate a acestui an lansarea unui netbook cu ecran tactil, au declarat persoane apropiate situatiei, scrie CNNMoney.
Mini-laptop-urile vor avea ecrane cu o diagonala intre 9,7 si 10 inci, a declarat o persoana, care a refuzat sa fie identificata.
O alta persoana a declarat ca alte functii si sarcini ale noilor computere sunt inca sub evaluare.

Apple lucreaza cu producatorul taiwanez de ecrane cu dimensiuni mici si medii Wintek Corp pentru producerea ecranelor tactile si cu Quanta Computer, cel mai mare producator de laptop-uri dupa venituri, pentru a asambla noile netbook-uri, au mai adaugat sursele.

Netbook-urile sunt construite in special pentru accesare de Internet si mobilitate. Acestea costa mai putin decat laptop-urile obisnuite, sunt mai usoare si mai mici.

Intrarea Apple ar putea veni in timpul unui an care este de asteptat sa fie foarte dificil pentru vanzarile de computere. Vanzarile in special de computere tip desktop se preconizeaza ca vor scadea cu aproape o treime la nivel global in 2009 dupa ce consumatorii au schimbat directia catre laptop-uri, potrivit datelor lansate de compania de cercetare Gartner.

In timp ce netbook-urile au devenit un important motor de crestere pentru companiile de computere, CEO-ul Apple, Steve Jobs, a respins anul trecut ideea acestui tip de computer si a sugerat ca a treia generatie de iPhone ar putea servi ca netbook. In luna octombrie Jobs a declarat ca Apple nu este “extrem de ingrijorata” de faptul ca actuala criza financiara va conduce consumatorii catre PC-uri mai ieftine si a adaugat ca “nu stie cum poate produce un computer in valoare de 500 dolari care sa nu fie un gunoi”.

Este greu de crezut ca Apple va fabrica produse foarte ieftine. Netbook-urile ar putea fi de nisa, ceea ce inseamna ca volumul unor astfel de terminale va fi mic”, a declarat analistul Yuanta Securities, Vincent Chen.

Apple, la fel ca multe alte companii de PC-uri si electronice, nu produce majoritatea din produselele lor, de cele mai multe ori aceasta angajeaza specialisti in fabricare – indeosebi companii din Taiwan care au operatiuni in China, pentru a asambla terminale bazate pe constructia Apple.
Astfel de aranjamente scapa compania Apple si pe furnizorii sai de la o complicata functionare a liniei de productie, in timp ce abilitatea companiilor taiwaneze de a reduce costurile de productie ajuta implicit la reducerea pretului produsului. Quanta asambleaza computerele MacBook si iMac pentru Apple.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri