Tim Armstrong, vicepresedinte al departamentului de vanzari Google, va trece la conducerea companiei AOL, detinuta de Time Warner, potrivit presei internationale.
Google a platit la inceputul anului 2006 un miliard dolari pentru achizitia a 5% din actiunile AOL.

Ca vicepresedinte al diviziei de vanzari, el a condus o echipa de 100 de oameni si a pus bazele fundatiei necesare pentru a capta publicul companiei in doar 16 luni, arata informatiile prezentate pe site-ul companiei.

Armstrong a fost, de asemenea, responsabil cu parteneriatele strategice cheie ce includeau investitiile in marketing si dividendele de la New Line Cinema si un parteneriat exclusiv cu NFL.

Inainte de acest post la Snowball.com, Armstrong a fost National Sales Manager la prima revista de Internet a IDG, I-Way, inainte de a fonda si lucra ca Director of Integrated Sales & Marketing la Starwave si Disney ABC/ESPN Internet Ventures.

Armstrong este absolvent al Connecticut College si poseda doua diplome, una in Economie si una in Sociologie.

Anul trecut, Armstrong era un potential candidat al functiei de CEO pentru Yahoo. “Tim este persoana potrivita pentru postul de director executive al AOL, care poate face trecerea la urmatoarea etapa a dezvoltarii companiei. Acesta va ajuta compania mama, Time Warner, sa creeze o stuctura optima pentru AOL”, a declarat Jeff Bewkes, director executiv al gigantului media.

Armstrong ii inlocuieste pe Randy Falco (fost director la NBC) si pe Ron Grant, COO al AOL, care vor parasi compania dupa o perioada de tranzitie, dupa cum au declarat reprezentanti ai Time Warner.

Time Warner este cea mai mare companie media din lume si detine, printre altele, revistele "Time", "People", "Sports Illustrated" si "Fortune", studioul Warner Bros. Pictures si posturile de televiziune CNN, HBO si Cartoon Network. In ultimul trimestru al anului 2008, conglomeratul media a avut pierderi nete in valoare de 16 miliarde dolari.

Time Warner: Pierdere neta de 16 mld. dolari in T4

Un analist al Pali Research, Richard Greenfield, a sustinut ca venirea lui Armstrong la conducerea AOL a fost surprinzatoare pentru investitori, dar si primita cu pozitivism.

“In timp ce noi eram preocupati de plecarea lui Falco si a lui Grant de la AOL, nun e-am fi asteptat ca Time Warner sa aduca un director de calibrul lui Tim Armstrong pentru a conduce furnizorul american de servicii online”, spune Greenfield, citat de news.yahoo.com.

Aducerea lui Armstrong in fruntea companiei, tocmai in contextul actual, demonstreaza faptul ca Time Warner vrea sa transforme AOL intr-o firma care sa furnizeze continut pur si care sa se concentreze asupra brandurilor media cum sunt CNN, HBO si Warner Bros.

In luna ianuarie a acestui an, Falco anuntase ca urmeaza sa concedieze 700 de angajati (10% din forta totala de munca) ai companiei in prima jumatate a lui 2009 si ca va ingheta salariile celor nedisponibilizati.

AOL concediaza 10% din personalul companiei
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri