Microsoft si Gecad Technologies anunta incheierea unui acord de licentiere pentru utilizarea tehnologiei Microsoft Exchange ActiveSync, in vederea implementarii acesteia in Axigen Mail Server, permitand, astfel, serverului de email Axigen sa sincronizeze direct mesajele de email si alte date intre echipamentele mobile ale utilizatorilor.
Prin protocolul Exchange ActiveSync implementat in Axigen Mail Server, un utilizator care detine mai multe echipamente mobile precum organizatoare personale sau telefoane mobile echipate cu sistem de operare, cum ar fi Windows Mobile sau Symbian, poate accesa mesajele din Inbox, actiunile din calendar, contactele, listele de sarcini si alte date din aplicatia de email, de pe oricare dintre echipamente. Printre telefoanele mobile ce pot fi utilizate se numara Nokia, seriile E si N, Apple iPhone si altele.

“Intr-o perioada economica dificila, acest acord incheiat cu Microsoft permite Axigen sa se diferentieze de competitorii sai pe piata globala a solutiilor de mesagerie electronica”, spune Oana Bornaz (foto), CEO Gecad Technologies.

Prin semnarea acestui acord de utilizare a patentului pentru Microsoft Exchange ActiveSync, Gecad Technologies se alatura unui grup in crestere de companii doritoare sa implementeze tehnologia Microsoft in serverele pe care le dezvolta.

“Gecad Technologies ne-a abordat in urma cu cateva luni in legatura cu acest subiect pentru ca, la fel ca si alte companii tehnologice din Europa, stie ca unul dintre modurile prin care putem contribui la cresterea industriei de software globale este licentierea tehnologiilor patentate, spre beneficiul tuturor partilor”, spune David Kaefer, general manager pentru Intellectual Property Licensing la Microsoft.

De la lansarea programului de licentiere a proprietatii intelectuale de catre Microsoft in decembrie 2003, compania a incheiat peste 500 de astfel de acorduri de licentiere si a anuntat de curand extinderea programului de licentiere a proprietatii intelectuale pentru Microsoft Exchange ActiveSync. Aceste eforturi de licentiere le dau clientilor, partenerilor si competitorilor posibilitatea de a avea acces la portofoliul de proprietate intelectuala.

In ultimii ani, Microsoft a incheiat acorduri similare cu Google, Apple, Nokia Corporation, Palm Inc, Sony Ericsson Mobile Communications AB, Symbian Software Ltd., Samsung Electronics Co. etc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri