Britanicul Richard Moat, care conduce operatiunile celui mai mare operator de telefonie mobila din Romania, Orange, va parasi din motive personale sefia companiei, au declarat reprezentantii companiei.
Atributiile de CEO ii vor reveni lui Thierry Millet, in prezent director comercial al companiei.

Richard Moat (foto sus) a facut parte din echipa Orange timp de 17 ani. Richard Moat a ocupat pozitii importante la nivel international si a jucat un rol important in evolutia companiei Orange.

De la preluarea pozitiei de CEO al Orange Romania, in septembrie 2004, Richard a crescut veniturile companiei de la 624 milioane de euro la 1,31 miliarde de euro in 2008 si a consolidat pozitia de lider al pietei locale.

Thierry Millet (foto jos) a ocupat pozitia de director comercial al Orange Romania din luna octombrie a anului 2005 si a condus departamentele serviciul clienti, marketing si vanzari. Thierry Millet are o experienta de 20 de ani in cadrul grupului Orange-France Telecom si a ocupat mai multe pozitii de top la nivel international.

“Richard Moat a avut o contributie fantastica la cresterea si la succesul Orange. Richard poate fi mandru de rolul extrem de important pe care l-a avut in dezvoltarea acestui business. Cu vasta sa experienta in domeniul telefoniei mobile, Thierry Millet va fi un CEO interim puternic si sunt incantat sa ii urez succes in aceasta pozitie”, spune Olaf Swantee, SEVP Personal Europe & Egypt.

Orange Romania a inregistrat in 2008 venituri de 1,31 miliarde de euro, in crestere cu 6,2% fata de anul anterior.

La sfarsitul anului 2008, Orange Romania avea 10.355.000 de clienti, in crestere cu aproximativ 6% fata de perioada similara a anului precedent si venituri de 1,31 miliarde de euro, care reprezinta o majorare cu 6,2% pe baza comparativa fata de valoarea veniturilor la sfarsitul anului 2007. Venitul mediu anual pe utilizator a fost de 119 euro.

Orange Romania, subsidiara operatorului France Telecom, a incheiat anul 2008 cu un numar de 1.673.000 de clienti broadband, mai mult cu 65% fata de sfarsitul anului 2007, gradul de adoptie al serviciilor de broadband mobil cunoscand in 2008 cea mai accelerata crestere.

Richard Moat "inchide cercul" mutarilor la nivel de top management in telecomul mobil

Astfel, in ultimii patru ani, toti cei mai mari patru operatori de telefonie mobila din Romania si-au schimbat conducerea, Richard Moat fiind cel mai longeviv CEO din industria de profil.

Liliana Solomon este sefa Vodafone Romania din noiembrie 2005, preluand atunci conducerea de la Ted Lattimore, fostul presedinte si director de operatiuni (COO) al Connex.

Operatorul de telefonie mobila, Cosmote Romania, si-a schimbat la inceputul anului trecut echipa de conducere, functia de director executiv fiind preluata de Stefanos Theocharopoulos, care l-a inlocuit pe Nikolaos Tsolas, ce s-a retras tot din motive personale, dupa doi ani de conducere.

Si Zapp, unul din jucatorii de pe piata romaneasca de comunicatii, a realizat recent o schimbare in varful echipei manageriale. Dupa demisia lui Piermario Di Pietro din functia de CEO al companiei, Chris Bataillard a preluat la inceputul anului trecut conducerea companiei.








Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri