Intel Corp., cel mai mare producator de cipuri din lume, a raportat o scadere cu 55% a profitului net din primul trimestru al acestui an, din cauza diminuarii cererii pentru computere.
Profitul net a scazut la 647 milioane dolari, sau 11 centi/actiune, de la 1,44 miliarde dolari, sau 25 de centi pe actiune, in primul trimestru din 2008. Intel mizeaza pe vanzari de 7,1 miliarde dolari in al doilea trimestru.

Astfel, profitul companiei a scazut pentru al doilea trimestru consecutiv, in contextul in care producatorii de computere personale reduc comenzile pentru cipuri, in cadrul unei industrii care se confrunta cu cele mai mari scaderi ale vanzarilor din 2001.

Vanzarile au scazut cu 26%, la 7,15 miliarde dolari, in perioada analizata. In T4 din 2008, rezultatele financiare au inclus si pierderea neta de pe urma unor investitii de portofoliu de 1,1 miliarde dolari.

"Credem ca vanzarile de computere personale au atins un minim in primul trimestru si ca industria incepe sa isi revina la parametrii normali", a spus directorul executiv al companiei, Paul Otellini.

Vanzarile au de obicei tendinta sa scada in al doilea trimestru, comparativ cu primul, insa urca in al treilea, deoarece producatorii maresc comenzile, in contextul inceperii unui nou an scolar, explica Bloomberg.

Impozitul pe profit a fost de 1 procent, mai mic decat estimarea de 27 procente, determinat in principal de rezolvarea unor spete de taxare la nivel federal si statal din anii trecuti si inregistrarea unei parti mai mari din profit in jurisdictii cu regim fiscal mai favorabil.

Perspectiva de business a companiei Intel nu include potentialul impact al unor fuziuni, achizitii, vanzari de titluri sau alte activitati de business ale companiei care pot fi finalizate dupa 13 aprilie. Actuala incertitudine care caracterizeaza economia mondiala face ca previziunile privind cererea de produse si alte aspecte conexe sa fie greu de realizat.

Totodata, este foarte probabil ca rezultatele actuale ale companiei Intel sa difere fata de asteptari. Astfel, compania nu ofera perspective asupra venitului pentru al doilea trimestru. In scopuri interne, compania preconizeaza venituri aproximativ egale cu cele din T1



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri