Peste 15% dintre companiile romanesti apeleaza la externalizarea IT, potrivit Bit Solutions, companie romaneasca de outsourcing, care le asigura o reducere de 30% a cheltuielilor pentru departamentele de IT.
Pe fondul cererii crescute pentru astfel de servicii, Bit Solutions se asteapta la o crestere notabila a pietei de profil in acest an.

Reprezentantii Bit Solutions sustin ca situatia economica actuala a determinat o crestere a cererii pentru serviciile de outsourcing, iar scaderea investitiilor in echipamente IT poate contribui la un avant de 16% al pietei de profil.

"Managerii firmelor mijlocii si mari au inceput sa realizeze ca, externalizand serviciile IT, nu numai ca obtin o continuitate a activitatii desfasurate, ci isi reduc si costurile pe care le-ar suporta pentru un departament IT cu pana la 30% – ceea ce inseamna o economie medie de 10% per ansamblu, pentru fiecare companie", afirma Florin Scarlat, director general al companiei de servicii IT Bit Solutions.

Criza financiara indeamna tot mai multe companii sa isi externalizeze serviciile IT, trend ce favorizeaza dezvoltarea acestui segment. Conform datelor din piata, in 2008 peste 15% dintre firmele romanesti apelau la outsourcing, iar procentul este in crestere.

Prin serviciile de outsourcing IT, companiile au acces la ultimele tehnologii din domeniu si evita costurile cursurilor de specializare pentru personalul din departamentul intern de IT. Totodata, firmele beneficiaza de service si mentenanta permanenta, iar multe dintre problemele survenite pot fi rezolvate la sediul companiei de outsourcing, fara a fi necesara intreruperea activitatilor firmei consiliate.

Outsourcingul IT include consultanta si mentenanta IT, servicii de back-up, managementul riscului, securitatea datelor – solutii antivirus si antispam, detectarea intruziunilor si testarea vulnerabilitatii sistemului, securizarea infrastructurii IT etc.

In ultimii cinci ani, valoarea serviciilor IT aproape s-a dublat, in 2009 piata locala de profil fiind asteptata sa atinga valoarea de 272,5 milioane euro – inregistrand o usoara crestere fata de 2008, de aproximativ 16%.

Infiintata in 2002, Bit Solutions este o companie romaneasca de consultanta si outsourcing IT, care asigura instrumentele necesare si suficiente pentru externalizarea activitatilor departamentului IT.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri