Operatorul turc de telefonie fixa Turk Telekom analizeaza posibilitati de investitii in Kosovo, Kazahstan, Romania si Bulgaria, in contextul in care vrea sa faca achizitii de 1 miliard dolari.
"In natiunile Comunitatii Statelor Independente (CSI), Asia si in general in Orientul Mijlociu se va produce o crestere in sectorul telecomunicatiilor si in cel al Internetului", a declarat directorul de dezvoltare al Oger Telecom, Hakam Kanafani (foto), cu ocazia Forumului Economic Mondial de la Marea Moarta din Iordania.

Kanafani a adaugat ca "Turk Telekom intentioneaza sa se extinda in regiunile din afara Turciei".

La inceputul anului, actionarii Turk Telekom au mandatat managementul companiei sa faca achizitii de pana la 1 miliard dolari in 2009. In martie, compania a inaintat o oferta de preluare a operatorului macedonean de telefonie mobila Cosmofon, informeaza NewsIn.

Planurile de investitii coincid cu o scadere accentuata a economiei Turciei, ca urmare a crizei financiare mondiale, care a determinat companiile sa isi diminueze planurile de investitii.

Compania Turk Telekom, controlata de Oger cu sediul in Dubai, a fost listata la bursa din Istanbul in mai 2008, cand statul si-a redus participatia la 30%, prin listarea unui pachet de 15%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri