HP, cel mai mare producator mondial de imprimante si calculatoare personale, a facut predictii negative pentru urmatorul an, previziuni ce implica renuntarea la aproximativ 6.400 de angajati, echivalentul a 2% din forta totala de munca a companiei.
Anuntul privind concedierile de personal a fost facut noaptea trecuta. Restructurarile vor fi facute pe parcursul urmatoarelor 12 luni, in sectorul de productie de PC-uri si imprimante, potrivit irishtimes.com.

Totodata, compania a anuntat profit trimestrial in scadere cu 17% in T2. Pe continentul american, castigurile HP au crescut cu 9%, pana la 12,1 miliarde dolari, pe cand in Europa, Orientul Mijlociu si Africa, acestea au scazut cu 11%, la 10,6 miliarde dolari.

In zona asiatica, castigul companiei s-a diminuat cu 10%, pana la valoarea de 4,7 miliarde dolari.

Profitul inregistrat in urma vanzarilor de PC-uri a coborat cu 19% fata de aceeasi perioada a anului trecut, segmentul de imprimare a scazut cu 23 de procente, iar cel de stocare si de servere s-a prabusit cu 28%.

PC revenue fell 19 per cent, imaging and printing revenue dropped 23 per cent and storage and server sales sank 28 per cent.

Oficialii HP se asteapta ca in trimestrul trei din 2009 profitul sa fie slab. “Pentru intregul an fiscal, estimam un declin de 4 – 5%”, au spus reprezentantii companiei. Anterior, acestia mizau pe o scadere de doar 2%.

Gigantul IT a incheiat primul trimestru financiar din acest an cu venituri de 28,8 miliarde dolari, ceea ce inseamna o crestere de 1% fata de anul trecut, sau de 4% - adaptata la efectele schimbarii cursului valutar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri