Agentia Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) va organiza sesiuni de practica pentru serii de cate 10 studenti in fiecare din facultatile de Electronica si Telecomunicatii din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara.
Scopul programului “ANCOM in intampinarea comunitatii studentesti” este de a sustine studentii in cariera, de a le oferi acces la informatii din domeniul telecomunicatiilor, studii de caz si, de asemenea, o perspectiva practica asupra a ceea ce inseamna o cariera in cadrul unei institutii de reglementare, administrare si control in domeniul comunicatiilor.

Prima serie va incepe stagiul in jurul datei de 12 octombrie; datele de incepere a stagiilor de practica pentru grupele ce vor urma vor fi comunicate pe masura ce vor fi stabilite, impreuna cu facultatile partenere.

Principiul de selectie al studentilor este „primul inscris, primul acceptat”, dar daca numarul inscrierilor va fi foarte mare, vor fi preferati studentii din ani terminali (4 sau Masterat), cei din anul 3 avand prioritate pentru stagiul din anul universitar urmator.

“Odata cu deschiderea anului universitar 2009-2010, ANCOM le va oferi studentilor din anii 3 si 4 ai facultatilor de profil din aceste patru centre universitare posibilitatea de a urma un stagiu de practica de 10 zile in cadrul departamentelor tehnice ale Autoritatii”, a declarat Catalin Marinescu, presedintele ANCOM.

El a mai aratat ca, in cadrul stagiului de practica, studentii vor avea ocazia de a afla detalii despre cum se stabilesc principiile reglementarii tehnice si economice in cadrul Autoritatii, care sunt etapele premergatoare adoptarii unei reglementari, cum se desfasoara actiunile de depistare a emisiilor neautorizate si a perturbatiilor sau cum au loc verificarile echipamentelor privind incadrarea in limitele standardelor de compatibilitate si masuratorile densitatii de putere a campului electromagnetic.

Pe parcursul stagiului, studentii vor fi indrumati de un mentor si vor avea si o zi dedicata planificarii carierei impreuna cu specialistii in resurse umane ai Autoritatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri