Distribuitorul de solutii IT Romsym Data estimeaza in acest an o scadere de 20% a cifrei de afaceri, comparativ cu 2008, cand a inregistrat un business de 6,5 milioane euro, a declarat in cadrul unei intalniri cu presa, directorul executiv al companiei, Razvan Balint.
"Si noi urmam trendul pietei si vom avea o cifra de afaceri in scadere. Estimez ca vom scadea cu 20% fata de 2008, acelasi procent al scaderii inregistrandu-l si dupa primul trimestru, in care am avut o cifra de afaceri de 1,2 milioane de euro", a declarat Razvan Balint.

Oficialul companiei a mai precizat ca in primul trimestru scaderea a fost de 20% la numarul de licente vandute, insa pe domeniul consultanta IT s-a inregistrat o crestere de 100%, avand o valoare de 150.000 de euro.

Cea mai mare pondere in cifra de afacere au avut-o pe T1 2009 sistemele de securitate Symantec - 30%, urmate de sistemele web design Adobe - 20%, licentele pentru programele Red Hat 8-10% si 8% integratorii SAP Business Objects, anunta NewsIn.

Romsym Data este prezenta si pe pietele din Republica Moldova, unde vanzarile din primul trimestru au scazut, comparativ cu aceeasi perioada a anului trect, la 100.000 de dolari, si din Serbia, unde vanzarile au inregistrat aceeasi valoare cu T1 2008, de 25.000 de dolari.

"Pe piata din Moldova, 40% din vanzari au venit din vanzarea licentelor Adobe", a mai precizat directorul general al Romsym Data.

Romsym Data a semnat un parteneriat cu Autodesk (divizia Media & Entertainment), Shavlik (managementul patch-urilor si managementul vulnerabilitatilor) si Data Domain (stocare de date), urmand sa comercializeze produsele acestor companii in Romania, incepand cu data de 1 iunie.

"Sper ca pana la finele anului, aceste noi produse sa genereze 5% din cifra de afeceri a companiei. Defalcat, ma astept la vanzari de 100.000 de euro pe M&E Autodesk, de 30-40.000 euro pe Shavlik si peste 200.000 de euro de la produsele Data Domain", a mai spus Balint.

Oficialul Romsym Data a afirmat ca a deschis un centru de consultanta Symantec, la care sunt deja cinci angajati, urmand ca pana la finele anului acestora sa li se mai adauge inca doi specialisti.

Romsym Data este o companie infiintata in 1992 si este distribuitor unic pentru Romania al Red Hat, producatorul american de sisteme de operare Linux pentru PC. De asemenea, compania distribuie aplicatii software pentru produsele Symantec, Macromedia, Adobe, Veritas, SPSS sau Dot Hill.

Printre clientii Romsym Data se numara Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Romaneasca, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justitiei, Miro Bank, McDonald's, Orange, Pagini Aurii, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan., Ursus, SNCFR, Volkbank, Timken.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri