In luna aprilie, vanzarile de semiconductoare la nivel global au scazut cu 25% fata de perioada similara a anului anterior, potrivit Asociatiei Industriei de Semiconductori.
Unii analisti au vazut semne de imbunatatire a cererii care a scazut in ultimele luni, dupa ce anul 2008 s-a dovedit unul dintre cei mai dificili pentru industrie. Ei se asteapta ca declinul din acest an sa nu fie la fel de mare ca in estimarile anterioare. Totusi, recuperarea va consta intr-un proces lung, dupa ce consumatorii si companiile consuma mai putin.

“Vizibilitatea ramane limitata”, a declarat presedintele SIA, George Scalise. “Doua luni consecutive de crestere a vanzarilor ar putea fi un indiciu al unei reveniri catre un sezon cu vanzari normale in anumite sectoare ale pietei, cu toate ca vanzarile sunt mai mici decat anul trecut”.

Veniturile de 15,6 miliarde dolari din luna aprilie au crescut cu 6% fata de luna anterioara, cand vanzarile lunare au crescut pentru prima data din luna septembrie, dupa ce a crescut cererea ca urmare a consumatorilor care au reaprovizionat stocurile, a mai anuntat SIA.

Analistii vad acum un declin de 6% in vanzarile de unitati pentru 2009, comparativ cu 12% cat au estimat anterior, a mai anuntat SIA. Este de asteptat ca vanzarile de telefoane mobile sa scada cu 7%, fata de 15%, cat estimasera anterior. PC-urile si telefoanele mobile au reprezentat aproape 60% din consumul de chip-uri.

Printre electronicele de consum, vanzarile de televizoare digitale si consolele portabile de jocuri video ar putea creste, in timp ce vanzarile de alte produse ar putea sa scada.

Piata de chip-uri pentru automobile, care acumuleaza 7% din piata totala de chip-uri, ramane slaba, dupa ce General Motors a inaintat cererea de faliment.

Pe baze anuale, vanzarile din Asia Pacific, care acumuleaza aproximativ jumatate din vanzarile globale, au scazut cu 17%. Pe continentul american, vanzarile au scazut cu 22%, cu 39% in Japonia si cu 35% in Europa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri