Divizia din Romania a producatorului rus de solutii de securitate informatica - Kaspersky Lab Romania - tinteste o cota 25-30% intr-o piata estimata la 12 milioane de euro.
“Anul trecut, vanzarile de solutii de securitate au depasit un milion de dolari, iar compania a avut o cota de piata de 10-12%. Pentru acest an ne propunem o cota de 25-30% intr-o piata pe care o estimam undeva la 10-12 milioane de euro. De asemenea, primul trimestru s-a dovedit unul destul de bun si ne asteptam la o crestere de 10-15% a pietei autohtone de securitati IT”, a declarat CEO-ul Kaspersky Lab Romania si Bulgaria, Teodor Cimpoesu (foto).

“In 2008, piata consumer a reprezentat 60% din vanzari, in timp ce restul era reprezentat de vanzarile business. Pentru acest an, target-ul nostru e sa crestem pe segmentul business, ceea ce ar putea duce la o inversare a acestui raport. In primul trimestru, vanzarile pe segmentul business au crescut cu 70%, iar cele din segmentul consumer au fost sub asteptari. Nu stim sigur daca vom pastra aceasta tendinta si in trimestrul al doilea, desi am incheiat cateva deal-uri importante. La aceasta se mai adauga o sezonalitate, dar trimestrul doi ar putea fi in crestere comparativ cu trimestrul doi din 2008”, a adaugat Cimpoesu.

Kaspersky Lab Romania a lansat Mobile Security 8.0, un pachet de solutii de protectie a telefoanelor de tip smartphone impotriva amenintarilor informatice, a pierderii datelor personale sau a tentativelor de furt al terminalului.

Divizia din Romania a producatorului rus de solutii de securitate informatica a anuntat ca tinteste o cota de 10-15% din piata de telefoane mobile inteligente, care a ajuns la un numar de peste trei milioane de utilizatori dintr-un total de 28 milioane, au declarat reprezentantii companiei.

„Un factor decisiv pentru a beneficia de potentialul pietei este deschiderea operatorilor de telefonie mobila. Nu vom face vanzari directe, ci prin unul dintre parteneri, insa depinde si de implementarea programelor”, a declarat CEO-ul Kaspersky Romania.

Noul pachet Kaspersky Mobile Security vine cu functii precum antivirus, firewall, criptarea datelor, whitelist-blacklist si parental control, la care se mai adauga SMS Find, optiune care poate localiza telefonul furat prin trimiterea catre acesta a unui text cu parola.

Noua aplicatie produsa de Kaspersky Lab este compatibila cu urmatoarele sisteme de operare Symbian si Windows Mobile din aproximativ 300 de smartphone-uri, iar pretul pachetului va fi de 30 dolari. Principalii parteneri pentru solutiile Kaspersky sunt Ager Business Tech, GeCad Net, Punkt Net, RHS Company si Romsoft.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri