Producatorul japonez de jocuri Nintendo a atras un numar impresionant de consumatori si reusit sa domine piata jocurilor video cu un nou instrument bazat pe senzori de miscare. Companiile rivale Microsoft si Sony au lansat noi console prin care incearca sa elimine acest avantaj al liderului din piata, scrie Bloomberg.
Microsoft si Sony au introdus propriile versiuni de tehnologii bazate pe miscare la E3, cea mai mare expozitie din indutria jocurilor video ce s-a desfasurat saptamana aceasta in Los Angeles. Acest lucru inseamna ca cele doua companii folosesc noutatea care a ajutat Nintendo sa isi extinda cota de piata si sa devina cea mai vanduta consola.

Sony vrea sa introduca utilizatorii PlayStation 3 intr-un domeniu tridimensional si va fi vandut incepand cu primavara anului viitor. Microsoft nu a dezvaluit inca momentul in care tehnologia care foloseste camere 3-D pentru miscare va fi disponibila pe piata.

“Nintendo este singura companie care ofera deja consumatorilor o experienta de joc reala”, a declarat presedintele Nintendo, Satoru Iwata.

Microsoft si Sony au fost considerate console de joc cu o experienta grafica bogata, insa Nintendo cu console bazate pe miscare a reusit sa-si depaseasca rivalii cu mai mult de 50 milioane console Wii vandute, comparativ cu 30 de milioane console Xbox si respectiv 22,7 milioane console PS3.

Dezvoltatori ca Electronic Arts si Ubisoft Entertainment si-au mutat resursele catre jocuri produse exclusiv pentru sistemele Nintendo.

Pentru a-si extinde audienta, Microsoft si Sony exploreaza modalitati de a elimina controller-ele care pot descuraja consumatorii din cauza faptului ca acestia trebuie sa invete sa joace. Aceasta incercare vine dupa ce vanzarile Wii din Statele Unite, cea mai mare piata din industrie, au scazut timp de doua luni consecutiv, fiind primul declin lunar de la lansarea consolei in 2006.

Capacitatea mare de procesare a PlayStation 3 va mentine consola in piata pentru cel putin 10 ani, a declarat Kaz Hirai, seful diviziei de jocuri de la Sony. Controller-ul bazat pe miscare face parte din strategia noastra pentru a apela la o audienta cat mai mare, a adaugat acesta.

Totusi, competitorii Nintendo din piata dispun de anumite avantaje. Sony si Microsoft ofera functii pentru filme, muzica si retele sociale, pe care Nintendo nu le ofera.

Microsoft nu incearca sa concureze cu Nintendo, a declarat Shane Kim, vice-presedinte al diviziei de divertisment. Soft-ul ce reproduce miscarea, vocea si trasaturile figurii vor prezenta noi oportunitati pentru dezvoltatorii de jocuri, a declarat acesta.

“Este complet diferit. Este dedicat persoanelor care nu au raspuns liderului din piata Nintendo”, a adaugat Shane Kim.

Mutarea competitorilor sai va lasa Nintendo fara idei inovatoare de a mai fabrica ceva dupa consola Wii, a declarat Paul Jackson, analist Forrester Research. Atractia consolei, controller-ul alternativ, ar putea fi redus daca Sony si Microsoft se vor bucura de succes cu noile instrumente.

Nintendo lucreaza la o noua consola si o va introduce in clipa in care dezvoltatorii de jocuri vor imbunatati jocurile pentru Wii, a declarat Iwata.

“E prea devreme sa spunem daca planurile Microsoft si Sony reprezinta o amenintare pentru Wii”, a declarat Wii. Nintendo se axeaza pe imbunatatirea controller-ului si lansarea de noi jocuri, care ar putea revigora vanzarile Wii.

Popularitatea Wii nu va fi atinsa pana cand consolele rivale nu vor castiga teren, a declarat Iwata. Scaderea actuala a vanzarilor este doar o problema de coordonare pentru momentul in care vrem sa lansam produse importante, si nu poate fi vorba de reducerea pretului, a cochis presedintele Nintendo.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri