Compania americana Apple a redus pretul pentru iPhone la 99 de dolari si a lansat o noua generatie a modelului, prin care vrea sa sustina avantul popularului smartphone in contextul recesiunii si a unei competitii acerbe, scrie Wall Street Journal.
De asemenea, Apple a anuntat noi modele de notebook-uri la preturi reduse pentru conferinta anuala a dezvoltatorilor de soft-uri, care a inceput in aceasta saptamana. Directorul executiv Steve Jobs, care din luna ianuarie se afla in concediu medical, nu a fost prezent la la conferinta Apple Worldwide Developers Conference.

Toni Sacconaghi, analist Sanford Bernstein & Co., a declarat ca reducerile de pret de la Apple arata o noua schimbare agresiva pe care o face compania pentru a “spori avantajul atins cu versiunile anterioare” prin atragerea unui numar mare de utilizatori iPhone cu ajutorul costurilor reduse. Analistul a declarat ca pretul de 99 dolari ar putea crestere cererea iPhone cu mai mult de 50%.

In ultimii ani, Apple a vandut mai mult de 20 milioane de iPhone-uri. Terminalul care a devenit unul dintre principalele surse de venituri ale Apple, a agitat rivalii din piata de smartphone-uri ca Palm si Research In Motion.

Saptamana trecuta, Palm a inceput sa vanda de la sfarsitul saptamanii trecute un nou smartphone numit Pre. Desi terminalul s-a vandut destul de bine in timpul week-end-ului, analistii sustin ca vanzarile nu sunt la fel de puternice cum au fost cele ale iPhone la prima lansare.

O purtatoare de cuvant din cadrul Palm a refuzat sa declare cotele de vanzare din prima zi, dar a declarat ca prima zi de lansarea a Pre a fost peste asteptari. “In piata exista loc pentru cativa competitori importanti, si suntem fericiti deoarece consumatorii ne considera niste competitori importanti”, a declarat purtatoarea de cuvant.

RIM, care de asemenea a actualizat linia de terminale BlackBerry, a refuzat sa comenteze referitor la anunturile Apple.

In cadrul conferintei, Apple a anuntat ca a redus pretul terminalului iPhone 3G, cu o memorie de stocare de opt gigabite, de la 199 dolari la 99 dolari.

De asemenea, Apple a lansat noul iPhone 3G S, care este asemanator cu modelele existente dar care este mai rapid si poate crea filmulete. Va fi pus in vanzare de la 19 iunie in opt tari printre care Statele Unite, Franta si Marea Britanie.

Reducerea pretului pentru iPhone 3G va face piata mult mai competitiva pentru rivalii sai, sunt de parere unii analisti. “In piata s-a instalat o agresivitate a preturilor”, a declarat Richard Doherty, analist Envisioneering Group.

La evenimentul inceput in aceasta saptamana, Apple a lansat noi laptop-uri la preturi reduse. In timp ce Apple reduce preturile cu mai mult de 10%, MacBook-urile sunt considerate in continuare instrumentele premium fata de cele de la rivalii Dell si Hewlett-Packard.

Apple a lansat MacBook Pro cu o dimensiune de 13 inci la un pret de 1.199 dolari, care este cu 100 dolari mai ieftin decat actualul MacBook de 13 inci. De asemenea, Apple a redus pretul cu 300 dolari pentru MacBook Air.

Apple a mai anuntat lansarea unui nou sistem de operare pentru computerele sale, numit Mac OS X Snow Leopard, care va costa 29 dolari pentru utilizatorii versiunilor anterioare care doresc sa-l achizitioneze.

Executivii Apple, care nu au oferit detalii despre starea de sanatate a lui Steve Jobs in timpul discursului de deschidere, care a fost sustinut de directorul de marketing, Phill Schiller. Un purtator de cuvant a declarat ca Apple se pregateste pentru revenirea lui Steve Jobs la sfarsitul lunii iunie.

Charlie Wolf, analist Needham & Co, a declarat ca Apple continua sa mute atentia catre ceilalti executivii ai companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri